Koncert Życia.

Info, relacje, zdjęcia, komentarze. Szalejcie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Gość

Koncert Życia.

Post autor: Gość »

W tym temacie opiszcie swoje największe przeżycia na danym gigu. W szczególności napiszcie gdzie koncert się odbył i jaki zestaw zapierdalały METAL na dechach a będzie miło jak wrócimy do wspomnień
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Queensryche w Warszawie miesiąc temu
. Przeżycia? Cały Operation: Mindcrime na żywo...
Gość

cholercia!!! tylko pozazdroscic !!! Pewnie bede zalowal do konca swoich dni ze mnie tam nie bylo. Szczesciarz!
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Metal?
Judas Priest, Heaven & Hell, Celtic Frost

Post autor: Tomek/Nevermore »

no to teraz wszystkich zaskoczę
zapodam trzy koncerty...
maj 1999 (dokładną datę moge sprawdzić na bileciku) - klub Sanatorium, Bydgoszcz - koncert - Closterkeller - zespół promował płyte "Graphite", była to niejako pożegnalna trasa Krzyśka Najmana (jak dla mnie jednego z najlepszych basistów w Polsce)... support - Batalion D'Amour
Co mnie powaliło na tym koncercie? Klimat i tak zwane "Closterowe Doły" - ciężkie, mroczne numery, na żywo brzmiace (dzieki świetnej pracy sekcji) naprawdę mocarnie
jesień 2003 (październik lub listopad) - Closterkeller w klubie Kuźnia w Bydgoszczy... trasa promująca album "Nero" - gościnnie zagrał cały gig... Krzysiek Najman... znowu potężne brzmienie, ciężar... genialny "Miraż" zniszczył, "Królowa" z blackowym skrzekiem Anji zabiła...
wrzesień 2005 - Hamburg - koncert Nevermore promujacego "This Godless Endeavor" - numer tytułowy plus cudny "The Learning" na zawsze zostaną w mej pamięci... no i nieoficjalne spotkanie z muzykami na parę godzin przed gigiem
spokojnie mógłbym tu jeszcze wrzucić koncerty: Camel z Kongresowej z 1997, gigi Dickinsopna i Megadeth z Metal Hammer Fest. z 1997, koncert Metalliki z 1996 (Spodek), ale chciałem wyróżnić te trzy pierwsze...
i mam nadzieje, że koncert życia jeszcze przede mną (Closterkeller rzecz jasna
, może w tym roku?)
Sebol

Post autor: Sebol »

Ja właśnie wróciłem z koncertu Cynic w stolycy i powiem wam, że to chyba był mój koncert życia. No rozpierdol na maxa i taka magia w powietrzu, że wpadłem w jakiś rodzaj ekstazy. Kurde, nie wiem jak ja się dzisiaj w pracy pozbieram po takim koncercie...

MANOWAR - 2002!!!
Death - 95
Anathema - 94
Slayer - 94
Manowar - 07, 08
Lake of Tears - 95
Cradle of Filth i Opeth - 96
Benediction, Atheist i Cemetary - 93
Dissection - 2004
Overkill - 2008
Wacken - 2001
Graspop - 2008
Virgin Steele - 2002
Moonspell - wiekszosc ich koncertow, a widzialem 12 razy
Lisa Gerrard
Dead Can Dance
Loreena McKennitt
plus kilkanascie (kilkadziesiat innych).
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Tomek/Nevermore pisze:no to teraz wszystkich zaskoczęzapodam trzy koncerty...maj 1999 (dokładną datę moge sprawdzić na bileciku) - klub Sanatorium, Bydgoszcz - koncert - Closterkeller - zespół promował płyte "Graphite", była to niejako pożegnalna trasa Krzyśka Najmana (jak dla mnie jednego z najlepszych basistów w Polsce)... support - Batalion D'AmourCo mnie powaliło na tym koncercie? Klimat i tak zwane "Closterowe Doły" - ciężkie, mroczne numery, na żywo brzmiace (dzieki świetnej pracy sekcji) naprawdę mocarniei mam nadzieje, że koncert życia jeszcze przede mną (Closterkeller rzecz jasna, może w tym roku?)
Closterkeller wypada rewelacyjnie na żywo! Widziałem 3 razy i również chętnie zobaczyłbym ponownie
Greebo

Post autor: Greebo »

Raz widziałem Closterkeller na żywo i kurde... fajnie było a w studiu nie mogę ich słuchać jakoś
Satyr

Post autor: Satyr »

Widziałem Clostera na Brudstoku parę dni temu i chociaż nie słuchałem ich od dwóch lat, to koncert bardzo mi się podobał.

Wróć do „Koncerty”