Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
-
Riedlowiec
No tak, bo wg Ciebie wszyscy muszą myśleć tak samo i lubić to samo, a jak bronią swojego zdania to są koniamiSebol pisze:Że też wam się chce z koniem kopać
no wybacz... niespodzianka, nie lubię Floor w Nightwish, lubię ją w After forever, które przez Nightwish nie gra. A wszyscy wierni fani zespołu dobrze wiedzą, że Tarja była w Nightwish the best. Z tego co pamiętam, jak nie raz wspominałam tu o Nightwish, to fanów Nightwish nie widziałam, wprost przeciwnie. Normalne, że nowa wokalistka przyciągnie też nowe grono, ale to nie jest całość Nightwish. Przypomnę, że z Tarją nagrali 6 płyt, z Anette 2. Z Floor nagrywają dopiero pierwszą. Więc nie dzięki Floor zdobyli fanów. Tarja jest bardziej doświadczoną wokalistką i za to ją cenie, ale nie odmawiam talentu Floor, każdemu może się podobać co innego.
Więc Sebol.. Twój komentarz jak zawsze nie na miejscu.
-
Riedlowiec
Karma pisze:Sebol napisał:Że też wam się chce z koniem kopaćNo tak, bo wg Ciebie wszyscy muszą myśleć tak samo i lubić to samo, a jak bronią swojego zdania to są koniamino wybacz... niespodzianka, nie lubię Floor w Nightwish, lubię ją w After forever, które przez Nightwish nie gra. A wszyscy wierni fani zespołu dobrze wiedzą, że Tarja była w Nightwish the best. Z tego co pamiętam, jak nie raz wspominałam tu o Nightwish, to fanów Nightwish nie widziałam, wprost przeciwnie. Normalne, że nowa wokalistka przyciągnie też nowe grono, ale to nie jest całość Nightwish. Przypomnę, że z Tarją nagrali 6 płyt, z Anette 2. Z Floor nagrywają dopiero pierwszą. Więc nie dzięki Floor zdobyli fanów. Tarja jest bardziej doświadczoną wokalistką i za to ją cenie, ale nie odmawiam talentu Floor, każdemu może się podobać co innego.Więc Sebol.. Twój komentarz jak zawsze nie na miejscu.
a tak z ciekawości w czym wierny fan różni się od przeciętnego słuchacza ?D pytam z ciekawości bo sam lubie tą kapele ale z doświadczenia wiem , że większość wiernych fanów postawiłoby ołtarzyk TayjiSebol pisze:Że też wam się chce z koniem kopać
lubie ją , żeby nie było
Bo lubili zespół od początku istnienia, wielbili 6 płyt, bo te 6 płyt nadało styl zespołowi. I bardzo byli rozczarowani jej wyrzuceniem, bo prawdziwi fani są wierni zespołowi. Floor będzie tylko kolejną wokalistką, która zapewne będzie musiała dostosować się do stylu, pozostaje mieć tylko nadzieję, by jej talent wystarczył i by dalej dobrze grali. Niestety...ja podchodzę do zmian bardzo sceptycznie.
-
Riedlowiec
Prawda jest taka , że to Thomas stworzył ten zespół i jego styl tak naprawdę Tarja musiała się dopasowywać do tego co stworzył no momentami wspierany przez Marco albumy są dobre dla mnie najlepsze to 2 ostatnie bardzo je lubię z tego co wiem to Tarja chciała odejść już po Century Child gdyby nie talent Thomasa Tarja sama z siebie wypada blado co pokazuje jej solowa karieraKarma pisze:Bo lubili zespół od początku istnienia, wielbili 6 płyt, bo te 6 płyt nadało styl zespołowi. I bardzo byli rozczarowani jej wyrzuceniem, bo prawdziwi fani są wierni zespołowi. Floor będzie tylko kolejną wokalistką, która zapewne będzie musiała dostosować się do stylu, pozostaje mieć tylko nadzieję, by jej talent wystarczył i by dalej dobrze grali. Niestety...ja podchodzę do zmian bardzo sceptycznie.
Wybacz, ale dziwi mnie Twoje pytanie... nie wiem więc, czy Ci to właściwie wyjaśnię.Riedlowiec pisze:a tak z ciekawości w czym wierny fan różni się od przeciętnego słuchacza ?D pytam z ciekawości bo sam lubie tą kapele ale z doświadczenia wiem , że większość wiernych fanów postawiłoby ołtarzyk Tayjilubie ją , żeby nie było
Przeciętny słuchacz nie czuje więzi emocjonalnej z zespołem, nie śledzi jego poczynań.. po prostu słucha to na co się natknie, czasem oceniając w sposób niewłaściwy (nie mówię, że zawsze), wypowie swoje zdanie i przejdzie do kolejnego zespołu. To tak jak by wypowiadać się o nowszej marce samochodu bo raz się nim przejechało. Nie zawsze to co nowe jest najlepsze. Przykładowo można by pokazać Iron Maiden komuś kto nie słucha metalu, osoba ta wskaże jakąś piosenkę za fajną, podczas, gdy prawdziwy fan zespołu, znający jego styl i korzenie, nigdy by tej piosenki nie wskazał za najlepszą.
Poza tym.. zazwyczaj jest też tak, że jak jakiś wokalista zbierze grono swoich wielbicieli, a potem przychodzi nowy, to zaczyna się porównywanie "kto lepszy". No i okazuje się, że zdania są podzielone. Więc.. chyba bez sensu drążyć temat, skoro każdy wypowiedział już swoje zdanie kogo lubi? Wasza sympatia do Floor nie sprawi, że ją polubię, ani moja do Anette, że Wy ją polubicie, prawda? Myślę więc, że temat się wyczerpał
Jak już wspominałam podchodzę do zmiany sceptycznie, nowa płyta mnie kupi, albo nie. Po kawałkach koncertowych nie widzę idealnej całości, którą dostrzegałam w zespole za czasów poprzednich wokalistek. A wątek o zdolnościach wokalnych Pań pewnie można by wałkować w nieskończoność.