Machine Head - Catharsis

Wszystko o płytach 2018 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

progmetall pisze:savafat napisał:Kamilbolt napisał:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całościPodejdź na luzie, grubo ciosająW sęsie?
savafat pisze:Kamilbolt napisał:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całościPodejdź na luzie, grubo ciosają
Kamilbolt pisze:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całości
jest nie cieńko
Jak sie podchodzi bez spiny że to nie jest drugi "Through the Ashes of Empires" czy "The Blackening" to fajnie spędza się przy tym czas.
Awatar użytkownika
zbigniew_ramirez

Post autor: zbigniew_ramirez »

Katharsis po grecku oznacza "oczyszczenie". Ja jednak po przesłuchaniu dzieła, któremu poświęcony jest temat, oczyszczenia nie doznałem, a wręcz przeciwnie. Za wyjątkiem kawałka tytułowego, który uważam za więcej niż przyzwoity, w mojej ocenie ta płyta jest po prostu okropna.

zbigniew_ramirez pisze:Katharsis po grecku oznacza "oczyszczenie
Jakbyś napisał że po przesłuchaniu dostałeś rozwolnienia, to znaczy że tytuł albumu się zgadza
Awatar użytkownika
zbigniew_ramirez

Post autor: zbigniew_ramirez »

Taka reakcja u mnie nie wystąpiła, ale niewątpliwie zawartość omawianej płyty na niektórych słuchaczy może zadziałać jak środek prze-czyszczający

Post autor: savafat »

berba pisze:progmetall napisał:savafat napisał:Kamilbolt napisał:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całościPodejdź na luzie, grubo ciosająW sęsie?jest nie cieńko
progmetall pisze:savafat napisał:Kamilbolt napisał:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całościPodejdź na luzie, grubo ciosająW sęsie?
savafat pisze:Kamilbolt napisał:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całościPodejdź na luzie, grubo ciosają
Kamilbolt pisze:Rozumiem, że nic nie stracę, jak nie posłucham całości
Czytaj zwaliście.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Zwaliście to się zwalili, wczoraj na drodze w Arizonie, ale podobno nikt nie ucierpiał zbytnio...może przejdą katarsis
Awatar użytkownika
berba

Podobno tylko jakaś stłuczka a w internetach niektórzy wichrzyciele propagują newsy że odwołują trasę bo tragedia...
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

zapuściłem ze Spotify
jak na nu-metal to nawet ok
problem w tym, że pomyślałem sobie "no dobra, pewnie zaraz koniec", a potem spojrzałem na playlistę i okazało się, że jestem w 1/3 albumu
ciekawe czy wytrzymam do końca
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Co za dziwadło to jest.,,,nie wiem
Sebol

Post autor: Sebol »

Nie jest taka zła ta płyta jak się nastawiałem że będzie. Co wcale nie znaczy też że jest dobra. Jest kilka naprawdę niezłych kawałków w stylu MH, ale jest także niestety kilka na poziomie katastrofy.