sebastian pisze:Last Axeman napisał:Słabo znam ten kierunek. Wobec mieszanek metalowo - funkowych jestem mocno nieufny- infectious znam słabo (chociaż ostatnio się trochę bardziej zainteresowałem), ale przecież ci sami kolesie już w suicidal tendencies kombinowali z funkiem.i też nie przesadzałbym z tą funkowością w wyżej wymienionych. jednak daleko metaluchom do rozbudowanych kompozycji ekip georga clintona itd.w temacie trzeba by było wspomnieć o:the organization - the organizationthe organization - savor the flavori death angel - act iii.przy czym ja jednak wątpię, żeby bodźcem do powstania wielu płyt w tym temacie był akurat "black album".
Nie wiem czy nie czytasz postów czy jak, pisałem o Death Angel I The Organization w kontekście odejścia DA od thrashu (bo tego dotyczy temat)Last Axeman pisze:Słabo znam ten kierunek. Wobec mieszanek metalowo - funkowych jestem mocno nieufny
O funky napatoczyło się przypadkiem, ale to dobrze, bo dawno nie słuchałem dwójki Mordred to sobie przypomnę zaraz.
Czy Metallica i czarny album był przyczyną zmiany muzyki zespołów thrashowych,chyba jednak nie, po prostu czasy takie były, thrash tracił popularność,duże wytwórnie już nie chciały wydawać płyt, to się pozmieniało.