[quote]wiekoco??? GOW - niezła rockowa płyta... w kategorii

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Wiwern

Post autor: Wiwern »

jak pierwszy raz usłyszałem Iced Earth, a była to ich debiutancka płyta i jeszcze nie wiedziałem, jak ich się szufladkuje, no to już od początku stwierdziłem "thrash metal".

Post autor: Gość »

Co to jest power metal?
Zazwyczaj gówno
Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Wiwern pisze:jak pierwszy raz usłyszałem Iced Earth, a była to ich debiutancka płyta i jeszcze nie wiedziałem, jak ich się szufladkuje, no to już od początku stwierdziłem "thrash metal".
Ucz sie chlopie szufladkowania, bo bez tego zginiesz. Naucz sie odrozniac power/thrash od heavy/thrashu i thrash/poweru, bo bez tego nie bedziesz brylowal w zadnej powarznej dyskusji.

Post autor: Ivanhoe »

sarcofag pisze:bez tego nie bedziesz brylowal w zadnejpowarznej dyskusji.
A to by była rzecz straszna.
Gość

Post autor: Gość »

Ucz sie chlopie szufladkowania, bo bez tego zginiesz. Naucz sie odrozniac power/thrash od heavy/thrashu i thrash/poweru, bo bez tego nie bedziesz brylowal w zadnej powarznej dyskusji.
No i jeszcze US Power, hehehe
Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Wiwern pisze:jak pierwszy raz usłyszałem Iced Earth, a była to ich debiutancka płyta i jeszcze nie wiedziałem, jak ich się szufladkuje, no to już od początku stwierdziłem "thrash metal".
Ja zaś od razu uznałam, że IE to heavy metal. W końcu bogactwo ego gatunku jest ogromne.
No ale dziś szufladka US power jest całkiem pomocna w obrazowaniu jak brzmi jakiś zespół.
Wiwern

Post autor: Wiwern »

Nie no, już od dawna znam te szufladki i wiem, o co chodzi, ale pierwszą płytę IE usłyszałem JESZCZE dawniej
Co do power metalu, to strasznie lubię ten szeroko pojęty gatunek, ale np. takiego Rhapsody nie trawię - chórki i orkiestra zagłuszają tam gitarki, nie podoba mi sie to.

Nie no, amerykański power i europejski (obecnie chodzi o styl, nie pochodzenie muzyków) to dwie różne bajki. Jak zamek błyskawiczny i zamek budynek

Post autor: Ivanhoe »

Strati pisze:to dwie różne bajki.
Nie. To 2 wątki w tej samej bajce.
Awatar użytkownika
Strati

Jeśli tę bajkę nazwiemy "heavy metal" to tak.