Niewybaczalne 2
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
- SwordMaster
Niewybaczalne 2
Zainspirowany tematem Winiarza, zakładam podobny, w moim mniemaniu o ciekawszym zjawisku:
Dlaczego ludzie słuchają muzyki, która im się nie podoba?
Nie będę się rozwodził i pisał rozbudowanych wstępniaków. Myślę, że wszyscy wiedzą o co chodzi, a rzeczone zjawisko jest dość powszechne.
Jak sądzicie, dlaczego INNI - bo my nigdy oczywiście
- słuchają konkretnej muzy/albumu i wmawiają sobie, że to im się podoba...?
Ta muzyka/zespół/album nie podoba mi się, ale słucham, bo:
… bo ziomale by mnie wyśmiali, że słucham czego innego – KONFORMISTA
… bo kiedyś grali zajebiście i byli ważni dla gatunku - HISTORYK
… bo zespół o tej nazwie nie może grać źle. On po prostu wytycza nowe trendy - IDEOLOG
… bo taki jeden zajebisty koleżka tego słucha – LIZUS
… bo wszędzie piszą/mówią, że to jest fajne i ja też chcę być fajny – FAJNY
… bo wszyscy tego słuchają – OPORTUNISTA
… bo nikt tego nie słucha – INDYWIDUALISTA
… bo mało kto tego słucha – SNOB
… bo wydałem na tą płytę dużo kasy – KAPITALISTA
… bo zespół/płyta ma fajną nazwę/tytuł/okładkę - KRETYN
… bo tej muzy nie zrozumieją pozerzy, lalusie, leszcze i pedały, a jak będę długo słuchał to sam polubię – WOJOWNIK
Jak sądzicie, dlaczego INNI - bo my nigdy oczywiście
- słuchają konkretnej muzy/albumu i wmawiają sobie, że to im się podoba...?
Ta muzyka/zespół/album nie podoba mi się, ale słucham, bo:
… bo ziomale by mnie wyśmiali, że słucham czego innego – KONFORMISTA
… bo kiedyś grali zajebiście i byli ważni dla gatunku - HISTORYK
… bo zespół o tej nazwie nie może grać źle. On po prostu wytycza nowe trendy - IDEOLOG
… bo taki jeden zajebisty koleżka tego słucha – LIZUS
… bo wszędzie piszą/mówią, że to jest fajne i ja też chcę być fajny – FAJNY
… bo wszyscy tego słuchają – OPORTUNISTA
… bo nikt tego nie słucha – INDYWIDUALISTA
… bo mało kto tego słucha – SNOB
… bo wydałem na tą płytę dużo kasy – KAPITALISTA
… bo zespół/płyta ma fajną nazwę/tytuł/okładkę - KRETYN
… bo tej muzy nie zrozumieją pozerzy, lalusie, leszcze i pedały, a jak będę długo słuchał to sam polubię – WOJOWNIK
http://www.zbychowka.eu/
https://www.facebook.com/pages/Zbych%C3 ... 6680871283
Tomek/Nevermore
- pan_Heathen
- pan_Heathen
No sporo osob slucha chyba zeby moc imponowac ale i aby w jakis sposob byc w tej jakiejs dziwnej elicie czy jak to nazwac. Przykladow ze ktos mowi o czyms czego nie rozumie jest sporo, ot chocby moja rozmowa ze Strangerem w temacie Hammers Of Misfortune, krzyszztof mowi ze morda sie cieszy od nawiazan do space rocka a okazuje sie ze zna tylko Hawkwind.
Kazdy posiada rozny poziom wrazliwosci i percepcji muzycznej, jeden odplywa przy fusion jazzie inny zaklada rajtuzy i hasa przy Dragonforce i to w sumie jest normalne, najgorzej jak jeden zacznie sluchac tego co ten drugi kompletnie nie rozumiejac o co biega a tylko po to aby pokazac jaki jest otwarty albo zeby mu openmind index na last.fm podskoczyl o pare punktow
Kazdy posiada rozny poziom wrazliwosci i percepcji muzycznej, jeden odplywa przy fusion jazzie inny zaklada rajtuzy i hasa przy Dragonforce i to w sumie jest normalne, najgorzej jak jeden zacznie sluchac tego co ten drugi kompletnie nie rozumiejac o co biega a tylko po to aby pokazac jaki jest otwarty albo zeby mu openmind index na last.fm podskoczyl o pare punktow