Klasyczne zespoły...

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
firesoul

Post autor: firesoul »

Oenologist pisze:firesoul napisał:Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas.Co, nie masz tego?
firesoul pisze:Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas.
Ivanhoe napisał:napisał:Aż się wierzyć nie chce żeby ktoś mógł NIC z tego nie mieć.To w takim razie tylko źle o nim świadczy - nie czyta tematów w których pisze.
Ivanhoe pisze:napisał:Aż się wierzyć nie chce żeby ktoś mógł NIC z tego nie mieć.
Tzn. w których?
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

firesoul pisze:Oenologist napisał:firesoul napisał:Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas.Co, nie masz tego?Nie, na oryginale nie mam ani jednej sztuki. Nie stać mnie na kupowanie płyt zespołów, których nie lubię tylko dlatego że metalowa opinia publiczna twierdzi że tak trzeba.Cytat:Ivanhoe napisał:napisał:Aż się wierzyć nie chce żeby ktoś mógł NIC z tego nie mieć.To w takim razie tylko źle o nim świadczy - nie czyta tematów w których pisze.Tzn. w których?
Oenologist pisze:firesoul napisał:Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas.Co, nie masz tego?
firesoul pisze:Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas.
Ivanhoe napisał:napisał:Aż się wierzyć nie chce żeby ktoś mógł NIC z tego nie mieć.To w takim razie tylko źle o nim świadczy - nie czyta tematów w których pisze.
Ivanhoe pisze:napisał:Aż się wierzyć nie chce żeby ktoś mógł NIC z tego nie mieć.
Nie, no luz. Rozmineliśmy się myślowo.
Czyli mam rozumieć, że nie lubisz Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas?
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Last Axeman pisze:sarcofag napisał:Wiwern napisał:Cytat:No metalu tu na sczescie nie wymienilem heheh no chyba ze hejwi a hejwi to cos czego kurwa nienawidze jak boczku.METAL, to przede wszystkim HEAVY.metal ma byc ciezki jak dla mnie czyli od thrashu w gore a nie miekkie gowno z wasemSkoro heavy to miękkie gówno z wąsem to czym jest pop?
sarcofag pisze:Wiwern napisał:Cytat:No metalu tu na sczescie nie wymienilem heheh no chyba ze hejwi a hejwi to cos czego kurwa nienawidze jak boczku.METAL, to przede wszystkim HEAVY.metal ma byc ciezki jak dla mnie czyli od thrashu w gore a nie miekkie gowno z wasem
Wiwern pisze:Cytat:No metalu tu na sczescie nie wymienilem heheh no chyba ze hejwi a hejwi to cos czego kurwa nienawidze jak boczku.METAL, to przede wszystkim HEAVY.
No metalu tu na sczescie nie wymienilem heheh no chyba ze hejwi a hejwi to cos czego kurwa nienawidze jak boczku.
Pop nie ma w zalozeniach zadnego heavy, ciezaru tylko pop, czyli popular ujmujac najkrocej. Zatem od popu nie oczekuje ciezaru.
firesoul

Post autor: firesoul »

Oenologist pisze:Czyli mam rozumieć, że nie lubisz Led Zeppelin, Deep Purple, AC/DC, Dio, Whitesnake, Black Sabbath, Motorhead i w większości Judas?
W skrócie mówiąc tak. Led Zeppelin, Motorhead, Dio i AC/DC w całości, z pozostałych można by wykroić w sumie z 8 płyt, których słucham ze względną przyjemnością ale nie aż taką żeby wydawać na nie pieniądze.
Generalnie z trzech następujących po sobie faz obcowania z muzyką- znajomość, lubienie i posiadanie, w tych przypadkach ograniczyłem się do pierwszej, w stopniu zapewniającym wymaganą przyzwoitością muzyczną edukację. Kasy mi już szkoda
skullfucker skullfucker

Post autor: skullfucker skullfucker »

Awatar użytkownika
adriann88

Post autor: adriann88 »

skullfucker skullfucker pisze:AC/DChttp://www.youtube.com/watch?v=_v07s7jcc_k
to chyba nie AC/DC
tylko TSA
Cień

Post autor: Cień »

firesoul pisze:Led Zeppelin, Motorhead, Dio i AC/DC w całości
może w moim wypadku za wyjątkiem Dio - akurat jego dokonań lubię sobie czasem posłuchać.
Led Zeppelin nie trafiają do mnie w ogóle, tak samo AC/DC. I w dupie mam pieprzenie, że to klasyka, że oni napędzili maszynę, od nich się zaczęło - bo gówno się tam zaczęło. dobra muzyka, która postawiła fundamenty dla rocka, zdaje się że sięga znacznie bardziej w przeszłość niż przełom lat 60/70
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Ehhh w dupach wam się wszystkim poprzewracało
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Cień pisze:Led Zeppelin nie trafiają do mnie w ogóle, tak samo AC/DC. I w dupie mam pieprzenie, że to klasyka, że oni napędzili maszynę, od nich się zaczęło -bo gówno się tam zaczęło. dobra muzyka, która postawiła fundamenty dla rocka, zdaje się że sięga znacznie bardziej w przeszłość niż przełom lat 60/70
Nie lubić masz prawo, ale pisać takich głupot już nie
To nie są fundamenty dla rocka tylko dla metalu.
Cień

Post autor: Cień »

tak, tylko fundamenty rocka można automatycznie uznać za budulec metalu, bo nasz ulubiony gatunek wywodzi się w linii prostej od muzyki rockowej, a ta również skądś wzięła swój początek, skądś czerpała 'siłę', jednak na pewno nie u twórców Stairway to heaven
. Z dupy też nie wyleciała
Led Zeppelin to dla mnie (podkreślam to słowo
każdy ma prawo sądzić inaczej) tylko przejściowy zespół, który trafił na odpowiedni czas. Jednak nawet jeśli, to osobiście o wiele bardziej stawiałbym na Black Sabbath jako na tych, którzy odpowiadają za boom hard rocka i później - heavy metalu. Ale zdaję sobie sprawę, że ja tak sądzę, a Ty możesz uważać inaczej, klasyka klasyce nierówna
Tutaj odgrywa rolę tylko kwestia podejścia, bowiem ewolucja narzuciła, że wszystko szło w kierunku wzmocnienia brzmienia i Led Zeppelin nie tyle był twórcą, ale narzędziem całej tej machiny, która nazywa się rock, a która ewulowała w hard i heavy