Wacken Open Air 2011

Info, relacje, zdjęcia, komentarze. Szalejcie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Woody Allen pisze:Cytat:Tragic death at W:O:A – 50 years old Polish citizen died of natural causes02.08.2013 16:39 - Age: 2 min- By: WackenJasperDuring the night from Thursday to Friday a tragic death happened at W:O:A. A 50 years old Polish Metalhead was found dead in his tent in the morning. A third party negligence or an accident are deduced by the relevant authorities. The man died of natural causes.We are deeply saddened and will of course support the family during these hard times.Our thoughts are with the family and friends!R.I.P. Metalhead!
Tragic death at W:O:A – 50 years old Polish citizen died of natural causes02.08.2013 16:39 - Age: 2 min- By: WackenJasperDuring the night from Thursday to Friday a tragic death happened at W:O:A. A 50 years old Polish Metalhead was found dead in his tent in the morning. A third party negligence or an accident are deduced by the relevant authorities. The man died of natural causes.We are deeply saddened and will of course support the family during these hard times.Our thoughts are with the family and friends!R.I.P. Metalhead!
Nie wiem jaka była przyczyna ale na Wacken w tym roku upał był absolutnie niemiłosierny, może to się jakoś przyczyniło.
O samym festiwalu napiszę parę słów jak się ogarnę, bo dopiero wczoraj w nocy wróciłam (jeszcze była wycieczka do hamburskiego Port Royal
)
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Hehe, dobrze, że kumpel zdążył mi kupić bilet
Jak nic się nie wysypie to się wybieram.

Post autor: K0stek »

Voltan pisze:Wacken Open Air 2014 wyprzedanylol
Wiedziałem, że ludziska mają spore ciśnienie na reaktywację Emperor, ale nie, że aż taką

Post autor: Olej »

emperor sremperor, mysle ze nawet taka avantasia wiecej tu do powiedzenia niz emperor mogla miec

Post autor: Moongleam »

mysle, ze nie. emperor+25-lecie festu zdecydowanie.

Post autor: Strati »

Kilka luźnych zdań o koncertach na tegorocznym festiwalu:
Skyline - wiadomo
Annihilator - rewelacyjny koncert, fajny set, fantastycznie patrzy się na nich na scenie. Jest radość grania i zabawa byciem na scenie. Na plus mało ludzi, więc barierka w zasięgu ręki
Deep Purple - tradycyjna sekcja geriatryczna na Wacken - fajny, dobrze nagłośniony koncert
Ihsan - nie znałam, stanęłam na chwilę, fajne było, ale myślałam, że umrę od tego 40-stopniowego upału więc nie wytrzymałam do końca. A potem sprawdziłam co to grało
Motorhead - krótki koncert, bo Lemmy zasłabł...
Alice Cooper - dynamika, szoł, klasycznie dobry koncert
Lingua Mortis Orchestra - to samo co na Masters - nudy na pudy, wolałabym setny raz zobaczyć zwykły Rage
Amorphis - koncert zaczął się akustycznie, był saksofon, gitara akustyczna, zastanawiałam się czy to nie już Wacken Jazz Stage
Po kilku kawałkach odpuściłam, a potem okazało się, że drugą część koncertu grali już tradycyjną..
Alestrom - jeden z najgorszych koncertowych zespołów jakie znam, ten akurat słyszałam we fragmentach - nawet nie było źle. Może wytrzeźwieli
Sonata Arctica - set oparty głównie na ostatniej płycie, a sam koncert zakończony gigantyczną, ale krótką ulewą. Tylko z tym kojarzą mi się koncerty Sonaty
Meshuggah - ostatni koncert tego Wacken, mała scena, fantastyczne, ascetyczne oświetlenie i pokręcona muzyka - naprawdę mistyczny koncert
Rammstein - muzycznie - wiadomo - nie ma tam czego słuchać, ale show z ogniem po prostu powalające. Trudno ten występ nazwać koncertem, widowisko cyrkowe byłoby lepszym określeniem
Tristania - jasno, upalnie, godzina 12 w południe... obawiałam sie snującego się gotyku, a okazało się, że koncert był całkiem ciekawy i dynamiczny
Powerwolf - wciąż żałuję, że Powerwolf nie gra już koncertów stylizowanych na mszę, tylko zabawia nas wołaniem "hu-ha!"... Bawię się dobrze, bo lubię ten zespół, ale to nie to, co mnie najbardziej zachwyciło kiedyś w tej grupie...
Pretty Maids - widziałam na raz pierwszy, gdyby nie takie sobie nagłosnienie, byłaby rewelacja
Sabaton - obawiałam się takiej kupy, jaką odstawili ostatnio we Wrocławiu. Dzięki bogom mieli mniej czasu i postawili na dynamiczne utwory i mniej gadania - wyszedł świeny koncert
Doro - rewelacyjny koncert, set co prawda dipolarny (albo Warlock albo same najnowsze numery Doro), ale szalenie energetyczny, bardzo heavymetalowy i okraszony świetną scenografią niemal rodem z lat '80
Grave Digger - jak to Grave Digger, im już chyba za bardzo się nie chce wypruwać flaków, na plus obecność gości - Broden w "Heavy metal breakdown" - kapitalny pomysł.
Anthrax - fajny happy thrash metal
I fajnie, że z Belladonną.
Nightwish - najlepszy Nightwish jaki widziałam, Floor ma genialny wokal, a sam repertuar zamiast mielić hity typu "Wishmaster" (nie było), postawił na majestatyczne, długie numery, które w połączeniu z świetną oprawą sceniczną dały piorunujący efekt
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

http://www.wacken.com/en/woa2014/main-n ... tigt-9725/
akurat jak przestalem sluchac muzyki, to oni musieli dowalic cos takiego! no nic, trzeba bedzie musowo sie przepierdzielic.

ja
pier
do
le
!!!

bilet zamowiony
moze komus sie przyda - link omijajacy kolejke do serwera:
http://www.metaltix.com/index.php?view= ... e&id=30182

Post autor: Sanctified »

Olej pisze:bilet zamowiony