Baroness - Purple

Wszystko o płytach 2015 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

hollowman

Post autor: hollowman »

progmetal pisze:hollowman napisał:piciu6 napisał:)Ogólnie album ten przeszedł jakoś bez echa, a ja kompletnie zapomniałem o Baroness, dlatego też będąc dzisiaj w MM wziąłem w ciemno i jestem kompletnie rozjebany....Znam to uczucie,kiedy płyta wejdzie i reszta się nie liczy,tylko ten jedyny album.Mastodon i Baroness nie są to takie same zespoły(choć obydwa pochodzą z Georgii) przynajmniej ja mam takie odczucia.Mastodon to bardziej metalowe,progresywne granie,choć zależy na jakiej płycie.Baroness stawia bardziej na rocka i klimat.
hollowman pisze:piciu6 napisał:)Ogólnie album ten przeszedł jakoś bez echa, a ja kompletnie zapomniałem o Baroness, dlatego też będąc dzisiaj w MM wziąłem w ciemno i jestem kompletnie rozjebany....
piciu6 pisze:)
Niemniej jednak oba zespoły porównuje się głownie ze względu na to że Baroness wypłynęło niejako na fali popularności Mastodon. Zgadzam się - Mastodon bardziej metalowy i na pierwsze trzy albumy po prostu nie ma mocnych w tym podgatunku, ale na dwóch ostatnich albumach osiedli na mieliźnie.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Mielizną bym tego nie nazwał,aczkolwiek szkoda,że nie poszli w kierunku "Crack The Sky"
hollowman

Zawsze kiedy wrzucam The Hunter, mam wrażenie że mi się kolumny zjebały...
Awatar użytkownika
progmetall

hollowman pisze:Zawsze kiedy wrzucam The Hunter, mam wrażenie że mi się kolumny zjebały...
Posłuchaj na słuchawkach."Black Tongue" mnie zawsze rozwala - świetna perka i riffy!
hollowman

progmetal pisze:hollowman napisał:Zawsze kiedy wrzucam The Hunter, mam wrażenie że mi się kolumny zjebały...Posłuchaj na słuchawkach."Black Tongue" mnie zawsze rozwala - świetna perka i riffy!
hollowman pisze:Zawsze kiedy wrzucam The Hunter, mam wrażenie że mi się kolumny zjebały...
Może sobie rzeczywiście powinienem odświeżyć ten album, skoro tak mówisz
boje się że moje HD650 będą brzmiały jakby się zepsuły
Awatar użytkownika
progmetall

Baroness - Gold & Grey
premiera 14- czerwca.
https://www.youtube.com/watch?v=KcWFiTJ ... ivwEZyfJTG