progmetal pisze:hollowman napisał:piciu6 napisał:)Ogólnie album ten przeszedł jakoś bez echa, a ja kompletnie zapomniałem o Baroness, dlatego też będąc dzisiaj w MM wziąłem w ciemno i jestem kompletnie rozjebany....Znam to uczucie,kiedy płyta wejdzie i reszta się nie liczy,tylko ten jedyny album.Mastodon i Baroness nie są to takie same zespoły(choć obydwa pochodzą z Georgii) przynajmniej ja mam takie odczucia.Mastodon to bardziej metalowe,progresywne granie,choć zależy na jakiej płycie.Baroness stawia bardziej na rocka i klimat.
hollowman pisze:piciu6 napisał:)Ogólnie album ten przeszedł jakoś bez echa, a ja kompletnie zapomniałem o Baroness, dlatego też będąc dzisiaj w MM wziąłem w ciemno i jestem kompletnie rozjebany....
Niemniej jednak oba zespoły porównuje się głownie ze względu na to że Baroness wypłynęło niejako na fali popularności Mastodon. Zgadzam się - Mastodon bardziej metalowy i na pierwsze trzy albumy po prostu nie ma mocnych w tym podgatunku, ale na dwóch ostatnich albumach osiedli na mieliźnie.piciu6 pisze:)