Chainsaw

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

K0stek

Post autor: K0stek »

Ale jednak Infernal War lepsze.

Metalowe Walentynki w klubie Estrada

Post autor: yaras1979 »

Metalowe Walentynki
w klubie Estrada (Bydgoszcz)
2009.02.13 (piątek)
Zagrają:
Christ Agony
Chainsaw
Esqarial
Horrorscope
Miejsce:
"Estrada Stage Bar"
Adres klubu: ul. Dworcowa 51, Bydgoszcz
wejście od strony bulwaru
Bilety(od 19 stycznia)
: 19/25 zł
do nabycia
w klubie"Estrada Stage Bar"
oraz w sklepie "Muzyka" ul. Śniadeckich 50,
Rozkład jazdy:
18:30 Otwarcie drzwi
19:00-19:45 Horrorscope (45min)
20:00-20:45 Esqarial (45min)
21:05-22:05 Chainsaw (60min)
22:25-23:25 Christ Agony (60min)
CHAINSAW
- bydgoska metalowa petarda, zespół w przededniu wydania 5tego albumu "Evilution" (23 luty - Metal Mind Productions). Maxx, J-Z, Rygiel, Seba zaprezentują na koncercie w Estradzie nie tylko nowe kompozycje, kawałki z poprzednich albumów ("Electric Wizards", "The Journey into The Heart Of Darkness", "Evilution"), lecz również po raz pierwszy w rodzinnym mieście nowego basistę Kota (ex-Butelka, ex-Czaqu)
CHRIST AGONY
- legendarny black-metalowy zespół, założony w 1990 przez Cezara (gitara/wolak). Na koncie mają już 8 płyt, w 2008 roku wrócili po kilku latach przerwy bardzo dobrze przyjętym albumem "Comdemnation". Skład Christ Agony uzupełniają od kilku lat Reyash (bas - znany także z Vader, Incantation, Supreme Lord) oraz Icanraz (perkusja - także Hermh, Abused Majesty, Devilish Impressions)
ESQARIAL
- death-metalowi wirtuozi. Dowodzony przez gitarzystę Pająka zespół przed kilkoma laty należał do czołówki polskiego death-metalu. Po kilku latach milczenia Esqarial powrócił w 2008 roku z nowym albumem "Burned Ground Strategy", na którym udowodnił, że ciągle ma wiele do powiedzenia na polskiej scenie. Na koncercie zaprezentują także napewno dobrze znane utwory z takich płyt jak "Amorphous", "Discoveries" czy "Inheritance"
HORRORSCOPE
- od wielu lat najlepszy polski zespół thrash-metalowy. Pochodząca z Chorzowa kapela ma na swoim koncie tak dobre albumy jak "Pictures Of Pain" (2001), "The Crushing Design" (2005) oraz "Evoking Demons" (2006). Zespół kilkakrotnie gościł już w Bydgoszczy i za każdym razem udowodnił, że w swoim gatunku nie mają w Polsce równych.
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Fajny zestaw
Awatar użytkownika
Last Axeman

Last Axeman pisze:Wpadnijcie kiedy do Czestochowy
No i się doczekałem
9 maj 2009
19:00
Tramwaj - Częstochowa
Vader + Chainsaw
Awatar użytkownika
Last Axeman

Tego się nie spodziewałem. Na żywca zabili. I to grając przed Vaderem, a przecież to na olsztyńską ekipę na pewno przyszła większość maniaków. Obawiałem się, że konserwatywni fani ekstremy będą się krzywić, gwizdać i krzyczeć "wypierdalać", a tu wręcz przeciwnie. Niekiepskie pogo i srogi head banging
Muzycznie panowie odegrali wszystko jak należy. Maxx odśpiewał wszystko bez problemu. Power okrutny
Set złożony z kawałków pochodzących tylko z ostatnich dwóch płyt. Mało zwolnień, przede wszystkim ostro i do przodu. Trochę szkoda, że z pierwszych dwóch nic nie zagrali bo i tam nie jest niemało dobrego materiału. Nowe kawałki mocno zyskały w wersjach koncertowych, a tytułowy "Evilution" zabrzmiał mocarnie niczym Testament
oblak

Post autor: oblak »

Porównywanie Chainsaw do Testament to nieporozumienie.

Po pierwsze: naucz się czytać ze zrozumieniem
Po drugie: nieporozumieniem jest większość twoich nieprzemyślanych wypowiedzi
Po trzecie: udaj się do tematu Access Denied i tam rób sobie dalej kampanię reklamową zamiast zaśmiecać inne tematy
oblak

Post autor: oblak »

Last Axeman pisze:tytułowy "Evilution" zabrzmiał mocarnie niczym Testament
Last Axeman pisze:nieporozumieniem jest większość twoich nieprzemyślanych wypowiedzi
Też tak myślę.
Po trzecie:
Chainsaw gra nowocześnie i mam prawo wyrażać w związku z tym dezaprobatę dla tej grupy. Access Denied to co innego - jak najbardziej tradycyjne, szlachetne granie. Dlatego
Access Denied > Chainsaw
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Access Denied (3/10) < Chainsaw (4/10)
Niby < ale w sumie co za różnica.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Po pierwsze: nie napisałem nigdzie, że nagle przerzucili się z tradycyjnego heavy (choć ostatnio trochę uwspółcześnionego i wzmocnionego) na thrash, podobnie jak nie napisałem, że wznieśli się na niebotyczny poziom występujący na najlepszych albumach Testament. Napisałem jedynie, że tytułowy utwór z najnowszej płyty Chainsaw (którego pewnie nie słyszałeś, podobnie jak i całego albumu) na koncercie "zabrzmiał mocarnie niczym Testament". Jest to najmocniejszy kawałek na całej płycie, w większości tempem nie ustępujący kapelom thrashowym, a w dodatku w wersji "na żywo" wypadł jeszcze agresywniej. Power z niego płynący i motoryka w zwrotkach, skojarzyły mi się z Testament, a ostre, niskie, niemal growlowane wokale Koczorowskiego owo skojarzenie jeszcze potwierdziły.
Kurwa żebym musiał wszystko wyjaśniać krok po kroku jak małemu dziecku
Nadal nie rozumiesz? Mam wytłumaczyć jeszcze bardziej szczegółowo?
Po drugie: Niezmiernie mi miło, że się z tym twierdzeniem zgadzasz. Teraz wyciągnij z niego odpowiednie wnioski bo póki co jest kiepsko pod tym względem.
Po trzecie: To że coś jest tradycyjne nie oznacza, że od razu jest szlachetne. Słyszałeś pierwsze 2 albumy Chainsaw? Też były nowoczesne? Zresztą może wyjaśnij co owo stwierdzenie dla ciebie oznacza bo mam wrażenie, że co innego niż dla mnie.
Dezaprobatę wyrażaj sobie gdzieś chcesz i w stosunku do kogo chcesz, ale z głową, a nie na podstawie wyssanych z dupy argumentów.
Po czwarte: Teraz możesz się turlać.