Gry

Sprzęt, gry, technika, czyli wszystko z czego znany jest komputer.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Est pisze:Już można sobie pykać w Diablo Immortal na urządzeniach mobilnych, nawet całkiem nieźle to wygląda. Oczywiście to gra tylko "pay to win", więc wiele sobie po niej nie obiecuję.
Swego czasu tłukłem takie produkcje, jak "Drakensang Online", "Shakes & Fidget" czy zwłaszcza League of Angels 2 i 3. Więc wiedząc, jak takie gry wyglądają w praktyce zwłaszcza w turniejach i eventach między-serwerowych to raczej sobie odpuszczam.
Najśmieszniejsze, że reklamuje się tego typu produkcje jako gry "free to play"
Tymczasem żeby mieć najlepszą postać na serwerze, to niektórzy są gotowi wydawać i po kilkaset tysięcy euro.
Co się zaś tyczy samego Diablo - przez lata tłukłem jedynkę i dwójkę, ale tamte produkcje miały swój klimat.
Kubeusz

Post autor: Kubeusz »

Ale dalej jest free to play, ale przy okazji jest pay to win
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Nigdy specjalnie nie odpalałem darmówek ze sklepu Epic, a mam ich tam już ponad 100, ale jak dali nową gierkę ze świata Lego to jednak się skusiłem. "Lego Builder's Journey" to gra bardzo prosta w swoim założeniu, bo na pierwszym planie stoją klocki, a nie jakaś franczyza wciągnięta do świata Lego. I gierka okazała się być tym, czego mi w grach Lego zawsze brakowało - czyli budowania. Co prawda tutaj większa część rozgrywki polega na przeprowadzeniu postaci z punktu A do punktu B, to jednak trzeba to zrobić budowaniem. Przyjemna gra, i zdecydowanie najlepsza z wykorzystaniem klocków Lego. Szkoda tylko, że cała rozgrywka zamyka się poniżej dwóch godzin.
https://www.youtube.com/watch?v=eRduoQ2G6RE
sonen

Post autor: sonen »

Właśnie zacząłem X4 Fondations ze wszystkimi dodatkami. Space sim pełną gębą.
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Jagged Alliance 3
- uwielbiałem 2 ale to co tutaj zrobili ... to czapki z głów.
Awatar użytkownika
Moongleam

Re: Gry

Post autor: Moongleam »

Przeszedlem Unreal drugi raz - pierwszy w 1998 czy 1999 roku. A teraz jeszcze dodatek - Return to Na Pali. Pamietam, ze jak gralem kiedys w te gre, w czasach, kiedy karty VooDoo byly jeszcze nowoscia, i zobaczylem wode, to az oniemialem. Jedna z najlepszych gier, w ktore gralem.
Kubeusz

Re: Gry

Post autor: Kubeusz »

Moongleam pisze: sob cze 06, 2026 6:35 pm Przeszedlem Unreal drugi raz - pierwszy w 1998 czy 1999 roku. A teraz jeszcze dodatek - Return to Na Pali. Pamietam, ze jak gralem kiedys w te gre, w czasach, kiedy karty VooDoo byly jeszcze nowoscia, i zobaczylem wode, to az oniemialem. Jedna z najlepszych gier, w ktore gralem.
Ja w sumie pierwszy raz grałem dłużej 2-3 lata temu. Fragmenty na zewnątrz dalej robią wrażenie swoją monumentalnością.