Annihilator

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
moonfire

Post autor: moonfire »

progmetall pisze:Nie wiem dlaczego wiele osób nie lubiAll For You, nie jest to najlepsza płyta,ale są tam takie kawałki jakBledczyBoth of Me- czyli taki Schizo 4. Moze przez Paddena, ja go lubiłem, zwłaszcza na koncertach dawał radę.The Nightmare Factoryma w sobie ten koszmarny schizo klimat.Podbnie jest w Dr.Psycho. Jedynie ballada i tytułowy odstają, reszta to dobre numery, ciekawie napisane .
Osobiście lubię "All for You", chociaż nie byłem tak dobrze do niej nastawiony, gdy wyszła. W tej chwili tylko jej brakuje mi do pełnej dyskografii. "Metal II" nie liczę.

Post autor: Asterise »

Ktoś poleci coś podobnego?
Awatar użytkownika
Frank

Post autor: Frank »

Też lubię "All For You". Padden był sprawnym wokalistą, na pewno lepszym od Watersa, a muzycznie to nie była zła płyta. Obrywało się przede wszystkim za te mega spokojne ballady. No ale na balladach to się kiedyś każdy thrashowy klasyk wypierdolił jeśli się za takowe zabierał. Ogólnie pierwsza połowa pierwszej dekady nowego millenium i płyty od "Waking The Fury" do "Schizo Deluxe" to była dobra passa tego zespołu. Na "Metal" już była cienizna, a jeszcze późniejsze niespecjalnie pamiętam, podobnie jak te z lat '90.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

"Metal" to był już dramat, tylko otwieracz był jako tako dobry, ale teksty Army of One to był dramat.
Lubię Watersa i jego gitarę - coś niepowtarzalnego, ale pomysł,żeby najgorszą płytę nagrać jeszcze raz w tym roku to był strzał w kolano.
Co ciekawe po "Metal" wyszła bdb "Annihilator" w 2010. Feast też jest ok, to samo "For the Demented".
W zasadzie z bogatej dyskografii Annihilator nie przepadam tylko za Remains, Metal, Suicide Society.
I śmiało mogę powiedzieć Annihilator > Overkill

Post autor: Olej »

Frank pisze:Też lubię "All For You". Padden był sprawnym wokalistą, na pewno lepszym od Watersa, a muzycznie to nie była zła płyta. Obrywało się przede wszystkim za te mega spokojne ballady. No ale na balladach to się kiedyś każdy thrashowy klasyk wypierdolił jeśli się za takowe zabierał. Ogólnie pierwsza połowa pierwszej dekady nowego millenium i płyty od "Waking The Fury" do "Schizo Deluxe" to była dobra passa tego zespołu. Na "Metal" już była cienizna, a jeszcze późniejsze niespecjalnie pamiętam,podobnie jak te z lat '90.
a to ciekawe bo 4/5 najlepszych plyt to lata 90te

Post autor: Frank »

Co do "Never, Neverland" pewnie będziemy zgodni, że należy do do grona najlepszych, a nawet jest najlepsza. Jednak późniejsze do mnie zupełnie nie przemawiają. Dopiero jak do składu dołączył Comeau to moje ucho zareagowało jakoś żywiej.
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

ON JUNE 29, 2024, ANNIHILATOR will play a ONCE IN A LIFETIME SHOW FOR YOU! ONE LIVE STREAM SHOW. NO REPEATS OR DOWNLOADS. WATCH AND HEAR THE BAND, w/ Stu Block on vocals (honoring the fallen RANDY RAMPAGE), PLAY THE ENTIRE ALICE IN HELL recordPLUS some more greatest hits, a bonus ALICE documentary and never-seen before stuff!
20 funtow.

Post autor: progmetall »

Moongleam pisze:Cytat:ON JUNE 29, 2024, ANNIHILATOR will play a ONCE IN A LIFETIME SHOW FOR YOU! ONE LIVE STREAM SHOW. NO REPEATS OR DOWNLOADS. WATCH AND HEAR THE BAND, w/ Stu Block on vocals (honoring the fallen RANDY RAMPAGE), PLAY THE ENTIRE ALICE IN HELL recordPLUS some more greatest hits, a bonus ALICE documentary and never-seen before stuff!20 funtow.
ON JUNE 29, 2024, ANNIHILATOR will play a ONCE IN A LIFETIME SHOW FOR YOU! ONE LIVE STREAM SHOW. NO REPEATS OR DOWNLOADS. WATCH AND HEAR THE BAND, w/ Stu Block on vocals (honoring the fallen RANDY RAMPAGE), PLAY THE ENTIRE ALICE IN HELL recordPLUS some more greatest hits, a bonus ALICE documentary and never-seen before stuff!
żart

Wróć do „Zespoły”