Playlista

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Moongleam pisze:Aeternus- Beyond the Wandering MoonAeternus- Shadows of OldChyba w ostatnich 20 latach tego zespolu nie sluchalem. A teraz mi nawet bardziej podchodzi niz kiedys.
A nową sprawdzałeś? Bardzo dobra, ale też dość zachowawcza.
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Jeszcze nie, ale robie przymiarki. I mam kilka wczesniejszych plyt do nadrobienia.

Post autor: sonen »

Helloween
-
Walls Of Jericho
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Arena
-
Visitor
Arena
-
Double Vision
Awatar użytkownika
Sanctified

Post autor: Sanctified »

Ostatnio Finlandia w dwóch odsłonach:
Sentenced - Down
Sentecned - Frozen
Machine Men - Elegies
Machine Men - Circus of Fools
A z nowości od kilku tygodni niezmiennie Angra i Sorcerer.
Frank

Post autor: Frank »

Riverside - Second Life Syndrome
tak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubieć
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Frank pisze:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubieć
Out Of Myself zaliczyłeś?
Frank

Post autor: Frank »

piciu6 pisze:Frank napisał:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubiećOut Of Myself zaliczyłeś?
Frank pisze:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubieć
Tak. Czemu akurat o nią pytanie ?
Ogólnie to zabrałem się za słuchanie prawie od końca - od premiery "Wasteland", którą kupiłem w ciemno. To był chyba 2019 o ile dobrze pamiętam. Potem każdą płytę kupowałem w zasadzie w ciemno, gdzieś x lat temu może słuchałem tych wcześniejszych, ale nie chwyciło. W przeciągu tego roku prawie ich skompletowałem. Dzisiaj brakuje tylko "Rapid Eye Movement".
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Frank pisze:piciu6 napisał:Frank napisał:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubiećOut Of Myself zaliczyłeś?Tak. Czemu akurat o nią pytanie ?Ogólnie to zabrałem się za słuchanie prawie od końca - od premiery "Wasteland", którą kupiłem w ciemno. To był chyba 2019 o ile dobrze pamiętam. Potem każdą płytę kupowałem w zasadzie w ciemno, gdzieś x lat temu może słuchałem tych wcześniejszych, ale nie chwyciło. W przeciągu tego roku prawie ich skompletowałem. Dzisiaj brakuje tylko "Rapid Eye Movement".
piciu6 pisze:Frank napisał:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubiećOut Of Myself zaliczyłeś?
Bo dobrze wiedzieć od czego wyszli. Mam to szczęście że znam ich od dema i śledzę uważnie na bieżąco a pierwszy album ( demo również) to cud mniód i orzeszki po prostu.
progmetall

Post autor: progmetall »

piciu6 pisze:Frank napisał:piciu6 napisał:Frank napisał:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubiećOut Of Myself zaliczyłeś?Tak. Czemu akurat o nią pytanie ?Ogólnie to zabrałem się za słuchanie prawie od końca - od premiery "Wasteland", którą kupiłem w ciemno. To był chyba 2019 o ile dobrze pamiętam. Potem każdą płytę kupowałem w zasadzie w ciemno, gdzieś x lat temu może słuchałem tych wcześniejszych, ale nie chwyciło. W przeciągu tego roku prawie ich skompletowałem. Dzisiaj brakuje tylko "Rapid Eye Movement".Bo dobrze wiedzieć od czego wyszli. Mam to szczęście że znam ich od dema i śledzę uważnie na bieżąco a pierwszy album ( demo również) to cud mniód i orzeszki po prostu.
Frank pisze:piciu6 napisał:Frank napisał:Riverside - Second Life Syndrometak nieśmiało podchodziłem do tego zespołu, a okazuje się że zaczynam coraz bardziej lubiećOut Of Myself zaliczyłeś?Tak. Czemu akurat o nią pytanie ?Ogólnie to zabrałem się za słuchanie prawie od końca - od premiery "Wasteland", którą kupiłem w ciemno. To był chyba 2019 o ile dobrze pamiętam. Potem każdą płytę kupowałem w zasadzie w ciemno, gdzieś x lat temu może słuchałem tych wcześniejszych, ale nie chwyciło. W przeciągu tego roku prawie ich skompletowałem. Dzisiaj brakuje tylko "Rapid Eye Movement".
Na żywo jest większa moc, pierwszy raz widziałem ich w Gdyni chyba w 2008 roku, był jeszcze Piotr Grudziński R.I.P. na gitarze, grali chyba ze dwie godziny bez zbędnego gadania. moc!!! później Gdańsk, Wa-wa i inne to już wiedziałem na co ich stać.