Power Metal

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Oenologist pisze:Przecież widać, że progmetal sobie z Was jaja robi a wy to łykacie wieloryb kryl
Nie robie sobie jaj.
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?
Awatar użytkownika
progmetall

Greebo666 pisze:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?
Lubię ich .
hollowman

Re: Power Metal

Post autor: hollowman »

progmetal pisze:Temat może zrobić więcej zamieszania niż klasyczny heavy metal, ale co tam.Kilka przykładów:1. Savage Grace - After The Fall From Grace2. Omen - Warning Of Danger3. Fates Warning - Awaken The Guardian4. Sanctuary - Refuge Denied5. Metal Church - Metal Church6. Helstar - Nosferatu7. Jag Panzer - Ample Destruction8. Riot - Thundersteel9. Crimson Glory - Transcendence10. Savatage - Hall Of The Mountain King11. Vicious Rumors - Welcome to The Ball12.Iced Earth - Iced Earth13. Agent Steel - Skeptics Apicalypse14.Jacobs Dream - Jacobs Dream15. Griffin - Flight Of The Griffin16. Warlord - ...And The Cannons of Destruction Have Begun17. Steel Prophet - Dark Hallucinations18. Titan Force - Winner/ Loser19. Nasty Savage - Nasty Savage20. Liege Lord - Master Control21. Morgana Lefay - The Secret Doctrine22. Destiny's End - Transition23. Angel Dust - To Dust You Will Decay24.Kamelot - Karma25. Winter's Bane - Heart Of A Killer26. Angra - Angels Cry27. Accept - Restless And Wild
haha jakby to było pmz z 7 lat temu... ;]
Awatar użytkownika
Greebo

progmetal pisze:Greebo666 napisał:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?Lubię ich .
Greebo666 pisze:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?
No ja też ich bardzo lubię ale w jednej dyszce z Awaken The Guardian, Hall Of The Mountain King, Transcendence czy Thundersteel bym ich nie postawił. Nie ten poziom proponowania czegoś, co cięzko znaleźć gdzie indziej
Zwłaszcza przy okazji Awaken i Transcendence. Chociaż jakby liczyć tą niespożytą energię jaką tam dysponuje Savage Grace to może.....
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Meltorm pisze:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metal
Ja bym powiedział, że jednak bardziej power niż heavy
Atreju

Post autor: Atreju »

tralala hopsasa
Awatar użytkownika
Greebo

Last Axeman pisze:Meltorm napisał:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metalJa bym powiedział, że jednak bardziej power niż heavy
Ja bym powiedział, że to Savatage po prostu
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

No tak najprościej można to ująć
Awatar użytkownika
progmetall

Greebo666 pisze:Last Axeman napisał:Meltorm napisał:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metalJa bym powiedział, że jednak bardziej power niż heavyJa bym powiedział, że to Savatage po prostu
Last Axeman pisze:Meltorm napisał:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metalJa bym powiedział, że jednak bardziej power niż heavy
Ich trudno sklasyfkować .To chyba dobrze.