Budka Suflera
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Ostatnio zmarł Romuald Czystaw, który w latach osiemdziesiątych, przez kilka lat - był wokalistą Budki i to z nim zespół wylansował takie hity jak "Za ostatni grosz" i "Nie wierz nigdy kobiecie". Podobał mi się jego głos. Był bardzo rockowy - bez większych fajerwerków, z chrypą, ale jednocześnie miał w sobie dużo pozytywnej energii i melodii.
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
http://www.youtube.com/watch?v=VuKmspa37lU
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Najbardziej lubię "Za Ostatni Grosz". Wcześniejsze, progresywne oblicze nie za bardzo mi leży, ale wielkości tym płytom odmówić nie można. Później bywało różnie. Parę średnich płyt z momentami (m in. "Cały Mój Zgiełk", "Giganci Tańczą"), świetna "Cisza" i w miarę dobre "Nic Nie Boli Tak Jak Życie" i "Mokre Oczy".
Do takiego wniosku doszedlem kilka lat temu: Romuald Lipko to NAJWAZNIEJSZA postac w calej polskiej muzyce. Niepodwazalnie i ostatecznie.
Akurat Budki za gowniarza nie sluchalem. Tzn. wszystkie hity z lat przedszkolno-szkolnych doskonale pamietam, ale nigdy sie ta kapela nie interesowalem. Teraz przy wielu, wielu kawalkach wymiekam totalnie. Tylko tych starych oczywiscie.
Akurat Budki za gowniarza nie sluchalem. Tzn. wszystkie hity z lat przedszkolno-szkolnych doskonale pamietam, ale nigdy sie ta kapela nie interesowalem. Teraz przy wielu, wielu kawalkach wymiekam totalnie. Tylko tych starych oczywiscie.