Budka Suflera

...człowiek żyje, więc tutaj, w tym Dziale, możecie pisać o płytach z innych krain muzycznego świata.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Gość

Post autor: Gość »

Budce Suflera należy się szacunek za wkład w historie polskiej muzyki. Prawdą jest też niestety, że teraz grają dużo gorzej niż kiedyś...
Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Niedawno polubiłem - Ratujmy Co Się Da - spoko numer

Post autor: Corpseone »

Ostatnio zmarł Romuald Czystaw, który w latach osiemdziesiątych, przez kilka lat - był wokalistą Budki i to z nim zespół wylansował takie hity jak "Za ostatni grosz" i "Nie wierz nigdy kobiecie". Podobał mi się jego głos. Był bardzo rockowy - bez większych fajerwerków, z chrypą, ale jednocześnie miał w sobie dużo pozytywnej energii i melodii.
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Wiem, dziś miał zaśpiewać na koncercie Budki i Perfectu na kieleckiej Kadzielni... Szkoda, że nie doczekał.

Post autor: piciu6 »

http://www.youtube.com/watch?v=VuKmspa37lU
Frank

Post autor: Frank »

Najbardziej lubię "Za Ostatni Grosz". Wcześniejsze, progresywne oblicze nie za bardzo mi leży, ale wielkości tym płytom odmówić nie można. Później bywało różnie. Parę średnich płyt z momentami (m in. "Cały Mój Zgiełk", "Giganci Tańczą"), świetna "Cisza" i w miarę dobre "Nic Nie Boli Tak Jak Życie" i "Mokre Oczy".
Wiwern

Post autor: Wiwern »

pominąłeś przezajebistą płytę "Noc" - ja ją nawet dużo wyżej cenię, niż "Ciszę".

Post autor: Moongleam »

Do takiego wniosku doszedlem kilka lat temu: Romuald Lipko to NAJWAZNIEJSZA postac w calej polskiej muzyce. Niepodwazalnie i ostatecznie.
Akurat Budki za gowniarza nie sluchalem. Tzn. wszystkie hity z lat przedszkolno-szkolnych doskonale pamietam, ale nigdy sie ta kapela nie interesowalem. Teraz przy wielu, wielu kawalkach wymiekam totalnie. Tylko tych starych oczywiscie.

Post autor: Frank »

Słuchał ktoś tej ostatniej płyty z Andrzejczakiem ? Warto ?
Awatar użytkownika
wsk

Post autor: wsk »

Posłuchałem,szału nie ma,według mnie do posłuchania raz,prawdę mówiąc nie wiele zostało w głowie,dla fanów aczkolwiek p.Andrzejczak w formie ale brak jakiegoś jak to w przypadku Budki fajnego przeboju.