Tim 'Ripper' Owens

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

tloluwin

Post autor: tloluwin »

A ja myślę że sam jest sobie winien- skoro ma własną kapelę i już po judasach stał się znany to po co próbuje z innymi starymi kapelami?!
Ja znam go z judasów i iced earth, beyond fear nie słuchałem za bardzo- ot gdzieś śmignęło- podobał mi się cholernie na jugulatorze, na demolation nie było źle, do iced earth mi nie pasował.
A z Malmsteenem... cóż zapowiada się ciekawie jeśli to coś więcej niż koncerty, ale wybaczcie fani malmseena- on od jakiegoś czasu nie przykłada się do kompozycji- brzmi jakby nagrywał ciągle to samo- moja opinia. I w takim wypadku boję się kolejnej przeciętnej płytki która ripperowi nie pomorze.
ps a może to tak jest że przyzwyczaił się do znanych kapel i "sławy" (na miarę metalu oczywiście) i zdaje sobie sprawę że nawet niezłej kapeli grającej tradycyjny heavy się dzisiaj nie wypromuje więc nie myśli poważnie swojej kapeli? (co myślicie- to nie osąd)

Post autor: benek »

na The Glorious Burden go nie trawię.
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Jeśli Tim pasował Ci na 'Jugulator' to debiut Beyond Fear jest dla Ciebie!
Łap się za to szybciutko!
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

Kirkor pisze:Jeśli Tim pasował Ci na 'Jugulator' to debiut Beyond Fear jest dla Ciebie!Łap się za to szybciutko!
złapałem się za to jak tylko się ukazało i równie szybko o tym zapomniałem.
Awatar użytkownika
Kirk

Trudno.
Dla mnie to bardzo dobra płyta.
A 'Scream Machine' to taki wałek jakiego Ripper nie nagrał ani z Judasami, ani z Iced Earth. MIAZGA!
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

"Scream Machine" istotnie zajebisty (najlepszy na tym LP), ale w dalszej części albumu bywa już różnie. Ogólnie jest to solidny krążek, któremu do miana bardzo dobrego brakuje trochę spójności i równego poziomu.
Awatar użytkownika
Kirk

Bardzo barwny album.
W jednym z kawałków mamy wręcz 'paradajsową' gitarę, w innym zwolnienie w stylu My Dying Bride. Ogólnie album można określić mianem:
Klasyka spotyka Nowoczesność!
I wyszła z tego wybuchowa mieszanka. Klasyczne, zadziorne, piekielnie mocne wokale Tima, plus mega ciężkie riffy dają znakomity efekt. Dla mnie BOMBA.
Awatar użytkownika
Kirk

benek pisze:na The Glorious Burden go nie trawię.
Akurat tego nie rozumiem, bo wokale Tima to największ plus TGB.
BUBETTO

Post autor: BUBETTO »

Kirkor pisze:Jeśli Tim pasował Ci na 'Jugulator' to debiut Beyond Fear jest dla Ciebie!Łap się za to szybciutko!
Na BEYOND FEAR tylko opener daje radę - reszta płyty to same średniaki

Ja akurat przy 'Painkiller' nie mam wzwodu więc mi stylistyka debiutu Beyond Fear jak najbardziej odpowiada.

Wróć do „Zespoły”