Exumer - The Raging Tides [2016]

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Tak samo jak poprzednia. Obu często słucham w ostatnich dniach. Może bez fajerwerków i jakichś szczególnych kombinacji, bo całościowo te materiały są dość jednolite, ale z odpowiednim wykopem i gitarowym mięsem.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Last Axeman pisze:Tak samo jak poprzednia. Obu często słucham w ostatnich dniach. Może bez fajerwerków i jakichś szczególnych kombinacji, bo całościowo te materiały są dość jednolite, ale z odpowiednim wykopem i gitarowym mięsem.
Dokładnie,oni nigdy nie grali czegoś wielkiego,ot taki niemiecki Slayer,ale jak wrócili jest solidnie.
buhaj

Post autor: buhaj »

Cieszy uszy ta płyta. Wiosłują chłopaki jak złota polska osada na olimpiadzie. Na razie album nr 1 w thrash metalu 2016

Cieszy, ale nie aż tak, żeby zasłużyć na nr 1. Dla mnie Protector lepszy (nie wiem co wam w nim nie pasi - czysta, niczym nie skrępowana teutońska moc), a i Accuser nie wiem czy nie postawiłbym wyżej (jeszcze się waham). Oczywiście jest jeszcze Anthrax, ale tutaj z tą thrashowością trzeba być ostrożnym.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Klip do "Catatonic":
https://www.youtube.com/watch?v=5aIN1oIyqnA
To jeden z moich faworytów z nowej płyty. Riffowo oklepany rytmiczny hicior, który cieszy michę
Awatar użytkownika
firesoul

Post autor: firesoul »

Zabrałem się w końcu za tegoroczny thrash i muszę powiedzieć że jak na zespół, który nigdy nic mi nie robił to płyta całkiem fajna tylko totalnie bezjajeczny wokal jak mnie drażnił tak drażni dalej i to na tyle, że skutecznie odbiera przyjemność ze słuchania muzyki.
W sumie tylko ten kolo który śpiewał u nich na dwójce brzmiał w miarę przytomnie ale z kolei tamta płyta była kiepawa
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

no nie jest ten wokal jakis szczegolnie zadziorny i plusów za to kapela nie dostanie, ale zeby mi psuł słuchanie to nie.
Awatar użytkownika
firesoul

pewnie można się przyzwyczaić tylko nie wiem ile będę miał samozaparcia bo ewidentnie występuje u mnie reakcja alergiczna. Chociaż niewątpliwie nie jest to najgorszy wokalista w historii thrashu
Awatar użytkownika
Last Axeman

Ani najgorszy, ani z pewnością najlepszy. Ale może być.
Po kilku miesiącach odpoczynku "The Raging Tides" wszedł mi dzisiaj bezproblemowo i wygląda na to, że znacznie lepiej zniósł ten okres niż nowy Assassin. Bardzo fajna nuta.
Awatar użytkownika
firesoul

Pół roku po moim poprzednim poście mogę się już spokojnie podpisać pod tym co napisałeś. Wokal kompletnie przestał mi przeszkadzać, a płyty słucha się świetnie