Klasyfikacje płytowe 2008 - komentarze

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Ale przecież nam je przedstawiłeś poprzez wklejenie takiej właśnie klasyfikacji.
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Inaczej tego interpretować się raczej nie da.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Ivanhoe pisze:Inaczej tego interpretować się raczej nie da.
Nie da.

Post autor: Robson »

pan_Heathen pisze:27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.
Albo moze w moim guście zasługują na te 9/10 ? OMG przeskadza Ci coś?

SOMA i Attila wydali całkiem niezłą rzecz (limitowaną do 500 szt.). 6F Skyquake. Dobre, dobre.
pan_Heathen

Robson pisze:pan_Heathen napisał:27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.Albo moze w moim guście zasługują na te 9/10 ? OMG przeskadza Ci coś?
pan_Heathen pisze:27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.
To jest forum dyskusyjne, nie przeszkadza, tylko dyskutuję. A to co napisałes potwierdza, a nie zaprzecza, moje wnioski, dokładnie drugi. Takie są fakty, liczby nie kłamią. Inni dają kilka płyt w tej przedziałce, Ty 27. Olo oceniał kiedys podobnie, co mu sie płyta spodobala, to z miejsca miała 9,6/10
Awatar użytkownika
Oenologist

pan_Heathen pisze:Robson napisał:pan_Heathen napisał:27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.Albo moze w moim guście zasługują na te 9/10 ? OMG przeskadza Ci coś?To jest forum dyskusyjne, nie przeszkadza, tylko dyskutuję. A to co napisałes potwierdza, a nie zaprzecza, moje wnioski, dokładnie drugi. Takie są fakty, liczby nie kłamią. Inni dają kilka płyt w tej przedziałce, Ty 27. Olo oceniał kiedys podobnie, co mu sie płyta spodobala, to z miejsca miała 9,6/10
Robson pisze:pan_Heathen napisał:27 płyt, które wyszły w przeciągu pół roku z hakiem oceniac na wyżej niz 9/10, to jest jednak albo złe użycie skali, albo świadczy o wyjatkowo małych wymaganiach.Albo moze w moim guście zasługują na te 9/10 ? OMG przeskadza Ci coś?
Taka przypadłość zżerała kiedyś (nie wiem jak teraz) Heavy Metal Pages. Albo album dostawał pomiędzy 5-6/6, albo 1-2/6. Nie było środka. A przecież nie każda poprawna/średnia/przeciętna płyta zasługuje od razu na 5. albo na zgnojenie niską oceną. Średnie płyty też się kocha (czasami)
pan_Heathen

ja czasem mysle, ze mam odwrotnie, tzn 80% płyt jakie poznaje najchętniej oceniłbym na 7/10
czyli "moze byc, ale mnie nie porywa". Mówiac inaczej masa średniactwa...
Awatar użytkownika
Oenologist

pan_Heathen pisze:ja czasem mysle, ze mam odwrotnie, tzn 80% płyt jakie poznaje najchętniej oceniłbym na 7/10czyli "moze byc, ale mnie nie porywa". Mówiac inaczej masa średniactwa...
To chyba zdrowe podejście. Najwięcej jest poprawnych płyt (bo trudno jest zrobić naprawdę zły album), dużo gówna i niewiele pereł