Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

firesoul pisze:Taka wariacja w klimatach Dyers Eve/przyspidowany Enter Sandman. Obsrać się przy tym ciężko ale numer fajnie nabity, noga chodzi, głowa się kiwa, jak na obecną Metę całkiem ok
+ 1
Dodam jeszcze, że wpisuje się w klimat "Death Magnetic", ci mi odpowiada, bo lubię ten album.
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Kiepsko z ciężarem...
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Tzn. za mało ciężka produkcja czy po prostu zbyt lekkie riffy?
Tak, pewnie w wykonaniu innego, najlepiej nieznanego zespołu, nie byłoby to nic ciekawego, ale przypominam, że uwielbienie dla muzyki danej grupy z czegoś się bierze. Czyli w innym zespole nie byłoby pewnie tego wokalu Hetfielda, tych charakterystycznie brzmiących riffów i tych hammetowych solówek (chyba że byłaby to wyjątkowo udana kalka
). Nawet jeśli "obiektywnie" od strony kompozycyjnej nie jest to nic ciekawego, to w ostatecznym rozrachunku ocena wzrasta, bo wpływ na to ma wykonanie tych, a nie innych ludzi (pewnie w jakiejś części też i stąd te rzekome spusty dzieciarni
). To trochę co innego niż tzw. magia nazwy, jeśli wiecie co mam na myśli. Oczywiście nie zmienia to faktu, że magia nazwy też może i ma w wielu przypadkach zastosowanie.
Awatar użytkownika
savafat

Post autor: savafat »

Fajne bum, Meta ma się dobrze.
Awatar użytkownika
Maciekityle

Post autor: Maciekityle »

Ów początek tego kawałka brzmi jak początek mego kawałka który nagrałem parę lat temu
http://w179.wrzuta.pl/audio/2K4sgAdoopk/czerwoniec
piciu6

Post autor: piciu6 »

Last Axeman pisze:Tzn. za mało ciężka produkcja czy po prostu zbyt lekkie riffy?Tak, pewnie w wykonaniu innego, najlepiej nieznanego zespołu, nie byłoby to nic ciekawego, ale przypominam, że uwielbienie dla muzyki danej grupy z czegoś się bierze. Czyli w innym zespole nie byłoby pewnie tego wokalu Hetfielda, tych charakterystycznie brzmiących riffów i tych hammetowych solówek (chyba że byłaby to wyjątkowo udana kalka). Nawet jeśli "obiektywnie" od strony kompozycyjnej nie jest to nic ciekawego, to w ostatecznym rozrachunku ocena wzrasta, bo wpływ na to ma wykonanie tych, a nie innych ludzi (pewnie w jakiejś części też i stąd te rzekome spusty dzieciarni). To trochę co innego niż tzw. magia nazwy, jeśli wiecie co mam na myśli. Oczywiście nie zmienia to faktu, że magia nazwy też może i ma w wielu przypadkach zastosowanie.
Oj Axu, kocham ich, ale Ppo całym wieku oczekiwałem wstrząsu, a nie pierda, i to jeszcze w stylu nwobhm.kurwa:D
progmetall

Post autor: progmetall »

pan_Heathen pisze:nie ma się to gorzej do "And Justice For All" niż "Dystopia" do "Rust In Peace". Czyli nie ma startu, ale słucha się miło. Tak, też ze względu na to, "że to Metallica/Megadeth".
Chyba oszalałeś...
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

progmetal pisze:pan_Heathen napisał:nie ma się to gorzej do "And Justice For All" niż "Dystopia" do "Rust In Peace". Czyli nie ma startu, ale słucha się miło. Tak, też ze względu na to, "że to Metallica/Megadeth".Chyba oszalałeś...
pan_Heathen pisze:nie ma się to gorzej do "And Justice For All" niż "Dystopia" do "Rust In Peace". Czyli nie ma startu, ale słucha się miło. Tak, też ze względu na to, "że to Metallica/Megadeth".
nieee, to norma, Hiten już dawno buszuje tylko w przeszłości, to stwierdzenie, nie zarzut
progmetall

Post autor: progmetall »

piciu6 pisze:progmetal napisał:pan_Heathen napisał:nie ma się to gorzej do "And Justice For All" niż "Dystopia" do "Rust In Peace". Czyli nie ma startu, ale słucha się miło. Tak, też ze względu na to, "że to Metallica/Megadeth".Chyba oszalałeś...nieee, to norma, Hiten już dawno buszuje tylko w przeszłości, to stwierdzenie, nie zarzut
progmetal pisze:pan_Heathen napisał:nie ma się to gorzej do "And Justice For All" niż "Dystopia" do "Rust In Peace". Czyli nie ma startu, ale słucha się miło. Tak, też ze względu na to, "że to Metallica/Megadeth".Chyba oszalałeś...
nie o to chodzie,jak można porównywać takie "coś" do "And Justice For All".
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

no wlasnie nijak. jest przepasc. Podobnie jak miedzy "Dystopia" a "Rust In Peace". (nie chodzi o roznice stylistyczne, tylko o jakosc). Mimo to jednego i drugiego słucha się przyjemnie.

Wróć do „Płyty 2016”