Believer - Transhuman

Wszystko o płytach 2011 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

S.IX

Post autor: S.IX »

klimacik faktycznie świetny.. Mimo zmiany stylistycznej, Believer zachował swoje oblicze.. Wciąż czuć, że to grają właśnie oni.. Poznając ten materiał coraz lepiej, odnoszę takie dziwne wrażenie - trudno to wytłumaczyć.. kawałki mają takie specyficzne struktury i pełno w nich nietypowych zagrań.. Z jednej strony nie jest to straszne pogmatwane i nowatorskie, a z drugiej strony jest w tym świeżość.. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie..hehe.. W każdym bądź razie, dla mnie to płyta 10/10.. Czekam na oryginał.. poznam album od nowa
ps. Przy okazji przeprosiłem się z Gabrielem.. Odkrywam czar tego wydawnictwa.. Fajna odskocznia przy bardziej stonowanym Trashuman..
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

wysiadłem w połowie. znudziło mnie to maksymalnie.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

S.IX pisze:klimacik faktycznie świetny.. Mimo zmiany stylistycznej, Believer zachował swoje oblicze.. Wciąż czuć, że to grają właśnie oni.. Poznając ten materiał coraz lepiej, odnoszę takie dziwne wrażenie - trudno to wytłumaczyć.. kawałki mają takie specyficzne struktury i pełno w nich nietypowych zagrań.. Z jednej strony nie jest to straszne pogmatwane i nowatorskie, a z drugiej strony jest w tym świeżość.. Nie wiem czy ktoś mnie zrozumie..hehe.. W każdym bądź razie, dla mnie to płyta 10/10.. Czekam na oryginał.. poznam album od nowaps. Przy okazji przeprosiłem się z Gabrielem.. Odkrywam czar tego wydawnictwa.. Fajna odskocznia przy bardziej stonowanym Trashuman..
Jest mnóstwo smaczków, swietnych zagrań, klimatu, jest luz, którego nie było na Gabrielu.
Nie bali się pójść do przodu, mimo ,ze wielu fanom może to się nie spodobać.
Mi pasuje bardzo ! Świetny album.
S.IX

Post autor: S.IX »

Na razie zrobiłem sobie przerwę w believerowych dźwiękach.. Tak do czasu nim nie dotzrze do mnie oryginał.. A ten powinien się pojawić za kilka dni.. Tak ogólnie "Transhuman" to jedna z lepszych rzeczy tego roku.. Podobnego efektu spodziewam się po Norwegach z Communic!
Marko

Post autor: Marko »

Nie sądziłem, że jeszcze coś w tym temacie się pojawi, a tu proszę, niespodzianka... Zapraszam na moją stronę -
www.believer.dbv.pl
progmetall

Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Mozna chyba bezpiecznie stwierdzic, ze nie wrocili do stylu z Extraction From Mortality.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

słabo mi...
osobiście lubie pierwszy Linkin Park, ale jeden wystarczy...
progmetall

pan_Heathen pisze:Mozna chyba bezpiecznie stwierdzic, ze nie wrocili do stylu z Extraction From Mortality.
na to chyba nikt nie liczył
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

ten drugi numer całkiem spoko