Przewielka płyta ale debiut jednak lepszy. Może to byc jednak wina tego że słucham go w jakości 24/96. Nie wiem, wiem tylko że nie ma na Outer Isolation takiego numeru jak Accelerating Universe. Moim zdaniem jeden z najlepszych dziesięciolecia.
Vektor - Outer Isolation [2011]
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
- pan_Heathen
- progmetall
Zawsze jak słucham "Outer Isolation" wydaje mi się lepsza od jedynki.Już sam początek "Cosmic Cortex" to 10 minut thrashu na najwyższych obrotach,świetne gitary współgrają z basem.Jednak największe wrażenie robi na mnie "Tetrastructual Mind". Kapitalny wrzask Davida i ultraszybkie gitary, takie dźwięczne.To tylko 5 minut, ale ile tu się dzieje, z rozpędzonego utworu z kapitalnym solem numer przechodzi w subtelne, klimatyczne granie.Końcówka i wokal Davida wrzaskiem ala Schmier i koniec.Utwór kompletny, a dodam,że pochodzi z dema "Demolition" z 2006 roku podobnie jak "Venus Project" i "Fast Paced Society". Vektor jest specyficzny, to thrash niezwykły. Nie mam mowy o zadnej kopii Voivod czy Coroner o czym czytałem w niektórych pismach. To bzdura, oni grają swoje.Jasne, słychać tu i ówdzie echa tych i nie tylko zespołów, ale Vektor stworzył coś zupełnie innego, nowego, genialnego.Grają ultraszybko a jednak potrafią w swoich kompozycjach umieścić coś znacznie więcej niż tylko zwykłą nawalankę.Klimat jaki panuje w utworze tytułowym jest niesamowity.Do tego wokal Davida - idealny.Mówię nie tym , którzy uważają to za słaby punkt.To mocny punkt.Jeszcze jedno - "Outer Isolation" NIE jest płytą thrash/black metalową. To nie ma nic wspólnego z black metalem, aczkolwiek sam David przyznaje,że lubi niektóre zespoły black metalowe.
Nie podejmę się sklasyfikowania tej płyty.Jest to na pewno thrash, a co kto sobie do tego dopisze to jego.Vektor to ewenement, w czasach, gdzie thrash metalu jest mało, albo większość nagrywa kopie Exodusa oni zrobili coś zupełnie nowego i to wyszło znakomicie.Techniczne, ultraszybkie granie w którym jest miejsce na progresję i fantastyczny kosmiczny klimat.
Nie podejmę się sklasyfikowania tej płyty.Jest to na pewno thrash, a co kto sobie do tego dopisze to jego.Vektor to ewenement, w czasach, gdzie thrash metalu jest mało, albo większość nagrywa kopie Exodusa oni zrobili coś zupełnie nowego i to wyszło znakomicie.Techniczne, ultraszybkie granie w którym jest miejsce na progresję i fantastyczny kosmiczny klimat.