Mystic Prophecy - War Brigade

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Mimo to w kontekście całości odczuwam niedosyt. Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane, bo teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu, wszystko elegancko brzmi i jest elegancko wykonane - czyli tak jak na poprzednich płytach. Może chodzi o fakt, że znów grają to samo i dlatego siłą rzeczy po raz kolejny bardzo podobnie skonstruowane utwory robią coraz mniejsze wrażenie?
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Jest to prawdopodobne, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę - jak już ktoś zauważył - regres wokalisty
Awatar użytkownika
Last Axeman

Do wokalu akurat nic nie mam.
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Last Axeman pisze:Mimo to w kontekście całości odczuwam niedosyt. Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane, bo teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu, wszystko elegancko brzmi i jest elegancko wykonane - czyli tak jak na poprzednich płytach. Może chodzi o fakt, że znów grają to samo i dlatego siłą rzeczy po raz kolejny bardzo podobnie skonstruowane utwory robią coraz mniejsze wrażenie?
Jak dla mnie: od jakieś czasu podwójne zjadanie swego ogona.
Awatar użytkownika
Kamilbolt

sonen pisze:Last Axeman napisał:Mimo to w kontekście całości odczuwam niedosyt. Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane, bo teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu, wszystko elegancko brzmi i jest elegancko wykonane - czyli tak jak na poprzednich płytach. Może chodzi o fakt, że znów grają to samo i dlatego siłą rzeczy po raz kolejny bardzo podobnie skonstruowane utwory robią coraz mniejsze wrażenie?Jak dla mnie: od jakieś czasu podwójne zjadanie swego ogona.
Last Axeman pisze:Mimo to w kontekście całości odczuwam niedosyt. Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane, bo teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu, wszystko elegancko brzmi i jest elegancko wykonane - czyli tak jak na poprzednich płytach. Może chodzi o fakt, że znów grają to samo i dlatego siłą rzeczy po raz kolejny bardzo podobnie skonstruowane utwory robią coraz mniejsze wrażenie?
A ile kapel może pomarzyć o zjadaniu ogona w takim stylu, jak na Fireangel i Ravenlord
Ich najlepsze płyty, przynajmniej dla mnie
Awatar użytkownika
Last Axeman

sonen pisze:Last Axeman napisał:Mimo to w kontekście całości odczuwam niedosyt. Trudno powiedzieć czym to jest spowodowane, bo teoretycznie wszystko jest na swoim miejscu, wszystko elegancko brzmi i jest elegancko wykonane - czyli tak jak na poprzednich płytach. Może chodzi o fakt, że znów grają to samo i dlatego siłą rzeczy po raz kolejny bardzo podobnie skonstruowane utwory robią coraz mniejsze wrażenie?Jak dla mnie: od jakieś czasu podwójne zjadanie swego ogona.
Tak, tylko że jak zjadali na poprzednich albumach to mi nie przeszkadzało
xarex

Post autor: xarex »

Nie mogę się przekonać do tel plyty,jakos zlewa się w jedna papke tu wszystko....może za mało odsluchan jezcze.
Do Satanic Curses to startu nie ma.
Awatar użytkownika
Last Axeman

To pierwsza płyta Mystic Prohecy, do której w ogóle nie chce mi się wracać
Awatar użytkownika
Kamilbolt

No na tle nowego Charred Walls of The Damned ostatnie Mystic Prophecy wypadają dosyć blado. Nie można jechać na tych samych patentach w nieskończoność
Zwłaszcza jeśli nie ma się pomysłu na to, jak wciąż brzmieć świeżo.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Last Axeman pisze:To pierwsza płyta Mystic Prohecy, do której w ogóle nie chce mi się wracać
A dla mnie pierwsza, do której chce mi się wracać