Playlista raczej inna.

...człowiek żyje, więc tutaj, w tym Dziale, możecie pisać o płytach z innych krain muzycznego świata.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

benek pisze:piciu6 napisał:benek napisał:Mystery - The World Is a GameMystery - Lies and ButterfliesMystery - Redemptionbilecik na koncert jest. zobaczę jak na żywca wypadną......Ten zestaw plus Delusion Rain z 2015 to takie klejnociki, można się zanurzyć w tych dźwiękach i nie wypłynąć.Piciu, oszalałem na punkcie TYCH dźwięków.koncert w Łodzi kapitalny.........
piciu6 pisze:benek napisał:Mystery - The World Is a GameMystery - Lies and ButterfliesMystery - Redemptionbilecik na koncert jest. zobaczę jak na żywca wypadną......Ten zestaw plus Delusion Rain z 2015 to takie klejnociki, można się zanurzyć w tych dźwiękach i nie wypłynąć.
benek pisze:Mystery - The World Is a GameMystery - Lies and ButterfliesMystery - Redemptionbilecik na koncert jest. zobaczę jak na żywca wypadną......
zajebiście ci zazdroszczę koncertu a dźwięki to wiadomix
firesoul

Post autor: firesoul »

Dzisiaj playlista na 75-lecie urodzin największego rockowego artysty instrumentów klawiszowych:
Genesis - Trespass, Nursery Cryme, Foxtrot, Selling Enland By The Pound, A Trick of A Tail, Wind & Wuthering, Duke
Awatar użytkownika
piciu6

No to zapowiada się dzień ulotny, przepełniony nienachalną melancholią.
Frank

Post autor: Frank »

Budka Suflera - Nic Nie Boli Tak Jak Życie
Ta płyta od numeru tytułowego, czyli gdzie kończy się część singlowo-radiowo-przebojowa, a zaczyna się "dopełnienie" jest tak zajebista, że szok. Ostatnie podrygi świetności kompozytorstwa śp. Romualda Lipki. Później było tylko gorzej. Jak twierdzi sam Cugowski - po tej płycie Budka Suflera przestała być zespołem.
Awatar użytkownika
piciu6

Ta płyta to koszmar z ulicy wiązów dla mła, coś tak potwornego muzycznie, że aż mnie trzęsie. Budka się skonczyła w 1982.
Ale szanuję odmienne opinie
Est

Post autor: Est »

Od kilku dni:
She Past Away - Belirdi Gece
She Past Away - Narin Yalnızlık
She Past Away - Disko anksiyete
Przedwczoraj miałem okazję zobaczyć tę kapelę trzeci raz na żywo i ciągle mi mało.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Creeper - Sanguivore
Tyle razy mi się reklamowała ta kapela na fejsbuku, że w końcu zdecydowałem się ją sprawdzić. Na pierwszy rzut poszła płyta "Sanguivore", czy na ten monent ostatnia w ich dorobku. I zaskoczenie spore, bo ta płyta to taki list miłosny napisany do twórczości Meat Loaf. Zajarany sięgnąłem po wcześniejsze, ale już tak dobre nie są (trochę inna stylistyka). "Sanguivore" bardzo dobry, wciągnąłem się błyskawicznie.
https://youtu.be/L8mtjGWJ1Ck?si=YC17_2VS-0at-ui2
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Manic Street Preachers
-
Rewind The Film
Awatar użytkownika
sonen

Dzisiaj dzień z TOTO
Toto
Hydra
Turn Back Toto IV
Isolation
Wszystkie piękne.
Awatar użytkownika
sonen

The 19th International Fryderyk Chopin Piano Competition (final) - teraz to już słucham każdego wykonania.