Niewybaczalne 2

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Wiwern

Post autor: Wiwern »

o, a ja znam jeszcze jeden dobry przykład, co można dodać do ankiety, sam mam kumpla, co tak robi:
- może mu się nawet nie podobać, ale słucha, bo jest po niemiecku, czyli WNUCZEK WEHRMACHTOWCA
...nie no, ogólnie chodzi o to, że gość wyznaje zasadę, że wokaliści winni śpiewać w swoich ojczystych językach, czyli np. Running Wild jest be, bo (cytuję) szmacą się i komercjalizują śpiewając po angielsku, a są z Niemiec. Nie wiem, czy jest więcej takich ludzi, ale no, spotkałem się z tym

Post autor: Stranger »

może mu się nawet nie podobać, ale słucha, bo jest po niemiecku, czyli WNUCZEK WEHRMACHTOWCA
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Wiwern pisze:ogólnie chodzi o to, że wokaliści winni śpiewać w swoich ojczystych językach, czyli np. Running Wild jest be, bo (cytuję) szmacą się i komercjalizują śpiewając po angielsku, a są z Niemiec. Nie wiem, czy jest więcej takich ludzi, ale no, spotkałem się z tym
Wyobraź sobie wówczas karierę Helloween, Dimmu Borgir czy nawet Sonaty Arctici
Albo hiszpański zespół Vhäldemar

Post autor: Ivanhoe »

Generalnie bzdura, ale niektóre języki bardzo ładnie brzmią w metalu. Jak pierwszy raz odpaliłem 'Larmes de Heros' Sortilege, to mnie od razu album wciągnął ze względu na śpiew. Angielska wersja dużo mniej oryginalna.
Wiwern

Post autor: Wiwern »

ale ten mój "ziom", to jest Polak i równolegle też nienawidzi polskich kapel "śpiewających" nie po polsku