Running Wild - Rapid Foray

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Riedlowiec pisze:Kawałek sam w sobie całkiem spoko, choć mi to brzmienie jakoś nie odpowiada.
Porównawszy z brzmieniem 3 ostatnich płyt, to ma zupełnie sensowne brzmienie moim zdaniem
Riedlowiec

Post autor: Riedlowiec »

Strati pisze:Riedlowiec napisał:Kawałek sam w sobie całkiem spoko, choć mi to brzmienie jakoś nie odpowiada.Porównawszy z brzmieniem 3 ostatnich płyt, to ma zupełnie sensowne brzmienie moim zdaniem
Riedlowiec pisze:Kawałek sam w sobie całkiem spoko, choć mi to brzmienie jakoś nie odpowiada.
No bez wątpienia, co nie zmienia faktu że mimo to nie do końca mi leży nadal.
Riedlowiec

Po drugim obrocie materiał wydaję się być całkiem spoko. Choć z drugiej strony nie daje mu szans na dłuższe zagoszczenie w mojej pamięci.
Riedlowiec

Na pewno jest to lepsze od trzech ostatnich krążków.
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Ja jestem pozamiatany tytułowym. Reszta na chwilę obecną "tylko" fajna.
Riedlowiec

Mój faworyt to zdecydowanie " The Depth of the Sea Nautilus ", bardzo dobry wałek.
Awatar użytkownika
berba

Riedlowiec pisze:Mój faworyt to zdecydowanie " The Depth of the Sea Nautilus ", bardzo dobry wałek.
Ja z tym instrumentalem mam problem, odnośnikiem dla mnie jest "Siberian Witer" i przy nim Nautilus IMO wypada blado.
Ogólnie sporo fajnych numerów jest. Black Skies, Red Flag, Warmongers, Rapid Foray, Black Bart, Into The West, Last Of The Mohicans.
W Hellestrified i Blood Moon Rising wyszły bardzo chwytliwe refreny, gorzej ze zwrotkami.
A tego mogłoby nie być: Stick To Your Guns, By The Blood In Your Heart.
Ten drugi faktycznie przypomina "Me & the boys" z niechlubnego Shadowmakera. Bleh.
Oczywiście nadal trwa odsłuch w celu weryfikacji wyżej postawionych tez.
Nikodem15

Post autor: Nikodem15 »

Po jednym odsłuchu jestem baaardzo miło zaskoczony, jedynie "Stick to your guns" odstaje nieco na minus od reszty. Ponoć Rolf złamał sobie rękę w 2014, co opóźniło prace nad płytą. Wydaje mi się, że przy okazji również walnął się w głowę i coś mu się przestawiło na właściwe tory
Awatar użytkownika
berba

Nikodem15 pisze:Po jednym odsłuchu jestem baaardzo miło zaskoczony, jedynie "Stick to your guns" odstaje nieco na minus od reszty.Ponoć Rolf złamał sobie rękę w 2014, co opóźniło prace nad płytą. Wydaje mi się, że przy okazji równieżwalnął się w głowę i coś mu się przestawiło na właściwe tory
Albo ręka nie została złamana, tylko się nastawiła na porządne granie
Po n'tym odsłuchu na przód wysuwa się u mnie "Last Of The Mohicans". Wryło mi się w pamięć. Troszeczkę przypomina mi "Genesis".
Awatar użytkownika
Burzum666

Post autor: Burzum666 »

Jest lepiej niż na dwóch poprzednich płytach, ale oto akuratnie nie było specjalnie trudno. Nie bardzo mogę się przekonać do brzemienia perkusji (chyba trzeba włączyć St Anger
). Wokal jest trochę za bardzo wysunięty przed instrumenty. Ale ogólne wrażenie jest dobre. Do najlepszych płyt wciąż daleko, ale jest parę dobrych momentów.

Wróć do „Płyty 2016”