Candlemass

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

sarcofag pisze:sroga kiepscizna ta plyta
Brak saksofonu, brak Niszczyciela na wokalu oraz za mało szumów i przesterów.
Do wora!
Stranger

Post autor: Stranger »

progmetal pisze:Stranger napisał:progmetal napisał:Najlepsza tegoroczna płyta studyjna.Mają długie kawałki to grają progresywną muzykę, nie?Aleś ty złośliwy i głupi. Akurat płyta jest krótka 41 min. Rob jest świetnym wokalem i wiedziałem to już 20 lat temu , ale ty wtedy smarki pod nosem miałeś i chuja wiedziałeś o doom metalu . Ja Candlemass oglądałem w najlepszych czasach w oryginalnym składzie na żywca więc przestań truć i wracaj do piaskownicy.
Stranger pisze:progmetal napisał:Najlepsza tegoroczna płyta studyjna.Mają długie kawałki to grają progresywną muzykę, nie?
progmetal pisze:Najlepsza tegoroczna płyta studyjna.
Meltorm pisze:Przecież doom to heavy metal tylko grany wolno
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Kirk pisze:sarcofag napisał:sroga kiepscizna ta plytaBrak saksofonu, brak Niszczyciela na wokalu oraz za mało szumów i przesterów.Do wora!
Hehe no bez przesady , takich rzeczy wymagam od ambitnej muzyki, tutaj wystarczy powrot grubasa
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »

sarcofag pisze:Kirk napisał:sarcofag napisał:sroga kiepscizna ta plytaBrak saksofonu, brak Niszczyciela na wokalu oraz za mało szumów i przesterów.Do wora!Hehe no bez przesady , takich rzeczy wymagam od ambitnej muzyki, tutaj wystarczy powrot grubasa
Kirk pisze:sarcofag napisał:sroga kiepscizna ta plytaBrak saksofonu, brak Niszczyciela na wokalu oraz za mało szumów i przesterów.Do wora!
No się zgodzę. Tęsknię za nim :cry2:

sarcofag pisze:Kirk napisał:sarcofag napisał:sroga kiepscizna ta plytaBrak saksofonu, brak Niszczyciela na wokalu oraz za mało szumów i przesterów.Do wora!Hehe no bez przesady , takich rzeczy wymagam od ambitnej muzyki, tutaj wystarczy powrot grubasa
Za późno.
Już wyjebałem.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Odpaliłem wszystkie nry z nowej płyty z MySpace. Po pierwszym odsłuchu jestem mocno rozczarowany. Wątpię żebym kupił po premierze, poczekam sobie aż stanieje. Zdecydowanie słabiej od 2 poprzednich płyt. Lowe na King... wypadł nieźle, ale tutaj mi jego wokal zdecydowanie nie leży.
Awatar użytkownika
Kirk

Ale wokal jest taki sam jak na Królu.
Muzyka jest tylko mniej 'brudna', a tak to po staremu.
Stormshield

Post autor: Stormshield »

Po trzech przesłuchaniach mam wrażenie, że na Królu jednak lepiej śpiewał. Generalnie DMD trochę bez klimatu jest, dużo słabsza od poprzednika. Przynajmniej przy pierwszych podejściach.

Post autor: Stranger »

Kirk pisze:Ale wokal jest taki sam jak na Królu.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
kiegogrzyba

Post autor: kiegogrzyba »

Mi też wydaje się że wokalnie lepiej byo na "królu" . Messiah wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Zespoły”