DEATH

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Atreju

Post autor: Atreju »

Hmm... AC/DC jako grupa metalowa... ciekawa wizja. Ciekawe na ile prawdopodobna. Rzeczywiście, najnowszej płyty nie słyszałem, więc możliwe, że po kilkudziesięciu latach grania hard rocka, zmienili styl na metal.
Muszę to sprawdzić. Dzięki katar za podsunięcie pomysłu, sprawdzę to.
Tomek/Nevermore

Post autor: Tomek/Nevermore »

Tomku, jeśli nie rozumiesz Venom... nie rozumiesz metalu
hm... to nie tak... ja nie słucham Venom - nie potrzebuję... znaczy się - nie słucham metalu i go nie potrzebuję... całkiem sensowne i prawdziwe
Raf

Post autor: Raf »

Tomek/Nevermore pisze:Cytat:Jako fan Venom, Slayera i Possessed nigdy nie miałem watpliwości, który Death jest najlepszy i do dziś ich nie mamcóż, nie wszyscy słuchają Venom... po prostu niektórzy wolą słuchać muzyki
Jako fan Venom, Slayera i Possessed nigdy nie miałem watpliwości, który Death jest najlepszy i do dziś ich nie mam
... może wolą też chłopców zamiast dziewczyniki i romanse zamiast kina akcji ale co to ma do rzeczy
Venom to Venom, od niego zaczyna się rozwój metalowej ekstremy w latach 80-tych i to czy jakemuś Xisińskiemu z Ygrekowa on nie podchodzi się zupełnie nie liczy.

Post autor: Ivanhoe »

Sztuczne podziały między hard rockiem a heavy metalem to jeszcze większy rotfl niż cyrk z powerem aka melodic metalem, jaki jest od pewnego czasu w modzie.
Określenie heavy metal wymyślili amerykańscy dziennikarze w odniesieniu do TEGO SAMEGO, co nazywano przedtem hard rockiem.
Atreju

Zważywszy na fakt, że metal jest pochodną rocka i rock'n'rolla, to The Beatles jak równeż Elvis Presley to typowi metalowcy.
Raf

Atreju pisze:Zważywszy na fakt, że metal jest pochodną rocka i rock'n'rolla, to The Beatles jak równeż Elvis Presley to typowi metalowcy.
rock'n'roll wywodzi się z bluesa a ten jak wiadomo przywlekli za sobą murzyni z Afryki
zatem
metaluchy to czarnuchy i tyle

Murzyni w Afryce też skądś musieli czerpać inspiracje. Zatem wychodzi, że metal istnieje od zawsze, jest najstarszą muzyką i każda muzyka jest metalem.
Raf

Atreju pisze:Murzyni w Afryce też skądś musieli czerpać inspiracje. Zatem wychodzi, że metal istnieje od zawsze, jest najstarszą muzyką i każda muzyka jest metalem.
Nawet tego uczą na lekcjach religii. Metal to muzyka szatana a szatan istnieje przecież od zawsze, od zarania ludzkości a nawet jeszcze wcześniej.

A od strony naukowej to... wielki wybuch to mit. Wszechświat powstał od metalu.
Gość

Post autor: Gość »

Po Waszej rozmowie zupełnie inaczej podchodzę do " Metal is Forver " Primal Fear

Wróć do „Zespoły”