COMMUNIC - siła z Norwegii

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Kirkor pisze:Poza tym to jest trzecia TAKA SAMA płyta i widać, że panowie utknęli na twórczej mieliźnie. Niczym nie zaskakują. O ile debiut mógł się podobać, drugi album potwierdzał klasę zespołu, to 'trójka' jawi się jako autokanibalzm. Wszystko jest grane na prawie identyczne tempo, wszystko zlewa się w jedną bezkształtną masę. Jest długie i bez wyrazu. Brak zaskoczeń, zmian tempa... Dla mnie ta płyta jest po prostu mdła.
Jak to ostatnio mawia do mnie LastAxeman: "Mylisz się" Kirkor
Gość

Post autor: Gość »

BUBETTO pisze:Tojfel napisał:Strange to Numbersa cóż to za wynalazek?
Tojfel pisze:Strange to Numbers
nie zauwazyles usmieszka.
to plyta ich krajan - scariot.
Awatar użytkownika
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »

Z kapitalnego klimatycznego progmetalu pierwszej płyty ostał się na trzeciej tylko progmetal.
To za mało.
Bo tego progu za dużo.

Post autor: Tojfel »

Tomek/Nevermore pisze:Cytat:Conspiracy In Mind - 10/10Strange to Numbers - 10/10Weaves of Visual Decay - 7/10Payment Of Existence - 8.5/10rozumiem, że co 3cia płyta metalowa u kolegi ma notę 10/10(u mnie co trzecia ma 7/10... więc może się zgadzamy, tyle że u mnie skala inna a notka 10/10 sama w sobie nie występuje... zamiast niej jest przedział 7/10-9,9/10 - czyli przedział dla płyt z kręgu: "podoba mi się")
Conspiracy In Mind - 10/10Strange to Numbers - 10/10Weaves of Visual Decay - 7/10Payment Of Existence - 8.5/10
mam podobnie, z tą rózncą że u mnie nota 10/10 występuje choć bardzo bardzo rzadko,
a zarówno Strange to Numbers nagrane jeszcze przez Scariot jak i debiut Communica w moim odczuciu na taką notę zaslugują
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

U mnie to wygląda tak
Conspiracy In Mind - 9,5/10
Waves of Visual Decay - 10/10
Payment Of Existence - 8,75/10
Czyli ogólnie bardzo wysoko ich cenię.
metalofil

Post autor: metalofil »

Zgodzę się, że Communic miał "zjawiskowy" debiut. Ale czy zasługuje on na maksymalną notę? W kontekście dokonań Communic - jak najbardziej (to ich najlepsza płyta), w kontekście metalu w ogóle - to już sprawa mocno naciągana;)
Następne albumy Communic już jak dla mnie dość męczące.
Raf

Post autor: Raf »

Ivanhoe pisze:U mnie to wygląda takConspiracy In Mind - 9,5/10Waves of Visual Decay - 10/10Payment Of Existence - 8,75/10Czyli ogólnie bardzo wysoko ich cenię.
No średnia znacznie wyższa jak płyty Megadeth czy Metalliki jak dobrze pamiętam czyli rzeczywiście wysoko.

Post autor: Last Axeman »

Wyciągam temat bo już pół roku nikt tu nie zaglądał, a w dodatku ostatnio mam fazę na debiut Norwegów
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Czwarty album Norwegów będzie nosił tytuł "The Bottom Deep". Data premiery - 22 lipca.
01. Facing Tomorrow
02. Denial
03. Flood River Blood
04. Voyage Of Discovery
05. In Silence With My Scars
06. My Fallen
07. Destroyer Of Bloodlines
08. Wayward Soul
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Od dawna męczy mnie ten zespół, bo po "The Bottom Deep" słuch o nic zaginął... Śledzę profil na FB, widzę, że dość regularnie grają koncerty, w każdym razie w Skandynawii, więc zespół wciąż jest aktywny.
Ostatnio napisali nawet, że zaczęli nagrywać wokale na nową płytę

Wróć do „Zespoły”