VEKTOR - Terminal Redux

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

buhaj

Post autor: buhaj »

Oba są z kręgu prog/thrash metalu. Zresztą MA też tak uważa

Post autor: progmetall »

Z całym szacunkiem dla Vektor, który jak juz pisałem bardzo mi się podoba do Watchtower nawet się nie zbliża.
Natomiast stwierdzenie,że Watchtower gra thrash metal to jakby powiedzieć, że Motorhead też grali.
buhaj

Sorry Prog ale często w dyskusji z Tobą mam jakieś rozdwojenie jaźni. Nie wiem czy jesteś za czy przeciw. Przeczysz sam sobie.

Post autor: Tomek/Nevermore »

nie rozstrzygnę Waszego dylematu, bo nie mam nowego Watchtower... za to od jakiegoś czasu mam CD Vektora, ale nie obczaiłem jeszcze (nie mogę znaleźć czasu na spokojne delektowanie się, a jako tło to mi szkoda tego Vektora zapuszczać)
Awatar użytkownika
progmetall

buhaj pisze:Sorry Prog ale często w dyskusji z Tobą mam jakieś rozdwojenie jaźni. Nie wiem czy jesteś za czy przeciw. Przeczysz sam sobie.
jestem za, ale za kim?
buhaj

Na to pytanie musisz sobie sam odpowiedzieć. Zwłaszcza jak zabierasz głos w jakieś dyskusji

w końcu posłuchałem całości (mając ponad 3 miesiace album pod ręką) - bardzo ambitny, złozony materiał, pokręcony, wcale nie aż tak bardzo thrashowy (tyle samo thrashowy co progmetalowy)... mam (pozytywny) mętlik w głowie
Tomek/Nevermore

ooo, trafiłem na ciekawą reckę z którą w znacznej mierze sie zgadzam
http://drugastronamuzyki.blogspot.com/2 ... redux.html
zwłaszcza zgadzam się z tym:
"Kolejnym problemem jest niezbyt czyste nagranie. Kompozycje może nie posługują się zbyt wyszukaną paletą brzmień i główną siłę albumu - partie gitar da się wyłapać bez większych problemów, to dość płaskie nagranie nie zachwyca, a linia basu mogła zostać zdecydowanie wyraźniej zarysowana."
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Tomek/Nevermore pisze:w końcu posłuchałem całości (mając ponad 3 miesiace album pod ręką) -bardzo ambitny, złozony materiał, pokręcony, wcale nie aż tak bardzo thrashowy (tyle samo thrashowy co progmetalowy)... mam (pozytywny) mętlik w głowie
No właśnie, ciekawi mnie czy uda im się nagrać coś równie dobrego na następnym krążku.
Awatar użytkownika
progmetall

Już chyba niktt nie pobije w tym roku Vektora,najlepsza płyta thrashowa.

Wróć do „Płyty 2016”