Playlista

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Sebol

Post autor: Sebol »

Post autor: KingOdin »

Annihilator - Set The World on Fire
Mówcie co chcecie, ja lubię ten album i już!
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Last Axeman pisze:Poznanie pierwszych albumów Necronomicon jeszcze przede mną, na razie ograniczyłem się tylko do pojedynczych utworów.
"Escalation" jest.... przeurocza. Ma niesamowity klimat lat 80, żeby poszukać bliżej, jak debiu8t Vendetta. Ale nie wiem, czy to nie jest lepsze. Bardzo pomysłowe riffy i świetnie płynące kompozycje.
Krótka zachęta, riff w zwrotne niszczy!
http://www.youtube.com/watch?v=MxVPAjcR ... ure=relmfu
Awatar użytkownika
Frank

Post autor: Frank »

Symphony X - Iconoclast
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Usurper pisze:Last Axeman napisał:Mortal Slaughter - Leperso fuck! ktoś jeszcze pamięta o tej płycie???pamiętam jak za gówniarza, gdy jeszcze chłonąłem wszystko jak leci kupiłem to na kasecie za jakieś 2 czy 3 zł od starszych metalowych kolegówdo tej pory leży w jakimś kartonie i mimo,że nie jestem jakimś wielkim fanem death metalu to nadal od czasu do czasu lubię zapodać ten krążekVoodoo Circle - Broken Heart Syndrome
Last Axeman pisze:Mortal Slaughter - Lepers
Nie powiedziałbym, że jeszcze ją pamiętam, bo gdy się ukazywała to z metalem miałem bardzo znikomą styczność. Zespół kojarzę jednak z nazwy od dłuższego czasu, choć dopiero niedawno sięgnąłem po jego muzę. Ta natomiast jest na "Lepers" świetna. Death/thrash czy death metal oparty w dużej mierze o thrashowe gitary jak kto woli, w najlepszej tradycji przełomu lat 80-tych i 90-tych.
Agressor - Medieval Rites
Angelus Apatrida - Clockwork
Angelus Apatrida - The Call
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Firewind
- Days of Defiance
Wcale nie taki zły album, jak mi się wydawało, ale i tak daleko do ich najlepszych pozycji.
Dark Empire
- From Refuge To Ruin
Dla fanów ostatniego Symphony X oraz power metalu z mocno thrashowym naciskiem i solówkami z najwyższej półki płyta obowiązkowo do sprawdzenia.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Poza porannymi Acceptami ("Blood Of The Nation" i "Stalingrad") mam dzień z soundtrackami. Najpierw kilka odsłuchów muzyki Kilara do "Draculi", a teraz Tyler Bates "Conan The Barbarian".

Post autor: hollowman »

22 zł
Okazało się że to amerykański ferstpress Earache/Columbia
Płyta oczywiście gienialna...
hollowman

Post autor: hollowman »

Jak ja kocham takie granie...miazdżący bas, perka, gitary...słuchajcie sąsiedzi, słuchajcie...
znacie?
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

I niestety "Th1rt3en" może się schować...