Na co zwracam najmniej uwagi...

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Na hi-hat.

Post autor: pan_Heathen »

Na krytyczne opinie o nowym Scar Symmetry
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

najmniej a właściwie wcale nie zwracam uwagi na to co piszą kolesie w Mysticach, Hard Rockerach itd.........
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

No to jest warunek konieczny dla normalnego odbierania muzyki.
tloluwin

Post autor: tloluwin »

ja jeśli już się doszukiwać to często nie zwracam uwagi na bas (zwykle gra pod perkę) więc na pierwszy plan sie zwykle nie wybija, ale jak bym miał usłyszeć płytę bez takiego "ukrytego" basu to bym słyszał żę coś nie tak
Ponadto też teksty jak inni, ale też teledyski i image

Post autor: Sebol »

tloluwin pisze:ja jeśli już się doszukiwać to często nie zwracam uwagi na bas (zwykle gra pod perkę) więc na pierwszy plan sie zwykle nie wybija, ale jak bym miał usłyszeć płytę bez takiego "ukrytego" basu to bym słyszał żę coś nie takPonadto też teksty jak inni, ale też teledyski i image
Czyli lepiej wg Ciebie jak bas gra pod gitarę rytmiczną?

Post autor: tloluwin »

zawsze mi się wydawało żę bas to sekcja rytmiczna, więc bas gra pod perkę, nie kumam co z graniem pod gitarę, ale może też tak można - ja nie wiem

Post autor: Sebol »

tloluwin pisze:zawsze mi się wydawało żę bas to sekcja rytmiczna, więc bas gra pod perkę, nie kumam co z graniem pod gitarę, ale może też tak można - ja nie wiem
Właśnie najczęściej stosowanym chyba patentem jest granie basu prawie tego samego co gitara rytmiczna.
Ja zaś osobiście najbardziej cenię basistów grających palcami i pod perkusję.
Jak Steve DiGiorgio czy Sean Malone

Post autor: Oenologist »

Sebol pisze:tloluwin napisał:zawsze mi się wydawało żę bas to sekcja rytmiczna, więc bas gra pod perkę, nie kumam co z graniem pod gitarę, ale może też tak można - ja nie wiemWłaśnie najczęściej stosowanym chyba patentem jest granie basu prawie tego samego co gitara rytmiczna.
tloluwin pisze:zawsze mi się wydawało żę bas to sekcja rytmiczna, więc bas gra pod perkę, nie kumam co z graniem pod gitarę, ale może też tak można - ja nie wiem
Coś w ten deseń, ale najcześciej dubluje gitarę rytmiczną w akcentach, nie dubluje melodyki riffu...Najczęściej

Post autor: Bobek »

E tam, bas jest ważny i tyle.
Zresztą nie wyobrażam sobie muzyki bez gitar, perki, wokalu czy basu. Wszystko łączy się w jedną całość i brak chociażby jednego z wymienionych instrumentów czy wokalu osłabiałoby całość, muzyka mogłaby być wtedy pusta. A jak nie ma klawiszy - tym lepiej.