Nightwish - Endless Forms Most Beautiful

Wszystko o płytach 2015 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Weresso The Infallible

Post autor: Weresso The Infallible »

piciu6 pisze:Kamilbolt napisał:Jestem przekonany, że pomyliłeś Nightwish z muzyką Linking Park, grające muzykę dla nastolatków.widzę, że raczej z klucza takie farmazony sadzisz, bez znajomości tematu, bo nie dość że z błędem, to na pewno muzyką dla nastolatków tego co grają nazwać nie można, może Tobie chodziło o Kate Perry ?
Kamilbolt pisze:Jestem przekonany, że pomyliłeś Nightwish z muzyką Linking Park, grające muzykę dla nastolatków.
Czepiasz się błędów, a sam robisz - widać bez znajomości tematu piszesz
A Linkin Park jak najbardziej gimnazjum, wnioskuję stąd, że sam po gimnazjum przestałem się nimi interesować, zresztą każdy kogo znam przestał ich słuchać właśnie w okolicach przejścia z gimnazjum do liceum
And this world had seen no dawn
When the power of Gods was still young
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Piciu się czepia drobiazgów, a potem dziwi, że mu łatkę stetryczałego dziadka przypinają
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Last Axeman pisze:Co do Nightwish to lubię - i te stare i te trochę nowsze, choć sięgam od święta, dlatego głowy nie dam czy sprawdzę najnowszą (już poprzedniej nie ruszyłem).:
Też lubię, ale bez szaleństw. Choć nie można jej odmówić warsztatu, to operowe zapędy Turunen sprawiały, że jednak ta muzyka po jakimś czasie zaczynała nużyć, a płyty z Olzon to w ogóle ledwo znam. I nie wiem, czy chcę poznawać, bo kawałki z Wacken (już z Jansen), które można porównać, wypadają zdecydowanie lepiej na żywo z nową wokalistką niż sterylnie w studiu...
Niemniej ze względu na Floor nowy krążek koniecznie do obadania. Chyba najwszechstronniejsza obecnie wokalistka -- od arii z Puccinniego do growlowania
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Fakt, Floor to najbardziej wszechstronna wokalistka, z jaką Tomek kiedykolwiek współpracował - w zasadzie teraz dopiero ma naprawdę duże pole manewru, jeśli chodzi o aranżację partii wokalnych. Poprzedniczki, których wciąż słucha się przyjemnie jednak miały swoje ograniczenia, Floor jest zaś uniwersalna i to daje solidne podstawy na nadzieje na dobry album.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

No i jeszcze galaktyczna różnica w prezencji na scenie. Tarja to diwa w swoich śmisznych sukniach, która z metalem niespecjalnie miała wcześniej coś wspólnego, Annete dla odmiany słodka jak cukierek i nie do końca pasująca. Floor za to od dziecka miała do czynienia z metalem i umie skopać dupsko. Tak wnioskuję z tego, co widziałem w Nightwish, After Forever i ReVamp. Wulkan energii.
Awatar użytkownika
FrutkQ

Post autor: FrutkQ »

Wasze wypociny są funta kłaków warte, w porównaniu do faktu, że Karma już ma płytę roku hehe...
TOP 30 2025
https://www.youtube.com/watch?v=o4p6QUJ5t-0
Riedlowiec

Post autor: Riedlowiec »

FrutkQ pisze:Wasze wypociny są funta kłaków warte, w porównaniu do faktu, że Karma już ma płytę roku hehe...
hahahaha zapewne
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Weresso The Infallible pisze:piciu6 napisał:Kamilbolt napisał:Jestem przekonany, że pomyliłeś Nightwish z muzyką Linking Park, grające muzykę dla nastolatków.widzę, że raczej z klucza takie farmazony sadzisz, bez znajomości tematu, bo nie dość że z błędem, to na pewno muzyką dla nastolatków tego co grają nazwać nie można, może Tobie chodziło o Kate Perry ?Czepiasz się błędów, a sam robisz - widać bez znajomości tematu piszeszA Linkin Park jak najbardziej gimnazjum, wnioskuję stąd, że sam po gimnazjum przestałem się nimi interesować, zresztą każdy kogo znam przestał ich słuchać właśnie w okolicach przejścia z gimnazjum do liceum
piciu6 pisze:Kamilbolt napisał:Jestem przekonany, że pomyliłeś Nightwish z muzyką Linking Park, grające muzykę dla nastolatków.widzę, że raczej z klucza takie farmazony sadzisz, bez znajomości tematu, bo nie dość że z błędem, to na pewno muzyką dla nastolatków tego co grają nazwać nie można, może Tobie chodziło o Kate Perry ?
Kamilbolt pisze:Jestem przekonany, że pomyliłeś Nightwish z muzyką Linking Park, grające muzykę dla nastolatków.
no popatrz, aż dziw bierze, że się nie rozwiązali, skoro target w waszym mniemaniu docelowy, odwrócił sie od nich. Teraz im taki exodus nie grozi, bo nagrywają muzykę, której gimnazjaliści nie ogarniają, godzina muzyki tygodniowo w szkole to za mało
piciu6

Post autor: piciu6 »

Kamilbolt pisze:Piciu się czepia drobiazgów, a potem dziwi, że mu łatkę stetryczałego dziadka przypinają
Tobie dziadek zabawki do podłogi przybijał czy co ?
Strati

Post autor: Strati »

robpal pisze:Kamilbolt napisał:Poczekajmy na całość. Wtedy ocenimy efekty mariażu Nightwish z Floor i zobaczymy, czy ma on szansę na dłuższą metę.Prosta sprawa. Na koncertówce Floor radzi sobie z towarem doskonale, więc jak napiszą materiał pod nią, to powinno być jeszcze lepiej. Przyznam bez bicia, że liczę na dobrą płytkę.
Kamilbolt pisze:Poczekajmy na całość. Wtedy ocenimy efekty mariażu Nightwish z Floor i zobaczymy, czy ma on szansę na dłuższą metę.
Widziałam ten koncert na żywo i byłam po prostu zwalona z nóg. To był najlepszy koncert Nightwish jaki widziałam (zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie niż z Tarją). Po czymś takim naprawdę mam ogromną ochotę usłyszeć materiał z Jansen. Zwłaszcza, że już na etapie z Anette, Nightwish tworzył fantastyczne "filmowe" numery... Jeśli pójdą to drogą, a nie wierzę, że może być inaczej, to będzie kapitalna płyta.

Wróć do „Płyty 2015”