ulubiony zespół

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Zmień płytę. Pisałem gdzieś coś o "nielubieniu"? Nie? To po chuj wymyślasz kwadratowe jajca?
"Docenić" i "lubić" to nie są synonimy.
Stranger

Post autor: Stranger »

Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Ivanhoe

Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.
Pośmiejmy się razem:
Stranger

Ivanhoe pisze:Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Stranger pisze:Ivanhoe napisał:Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.Rozumiem, że jesteś profesorem tego pierwszego i znawcą drugiego?
Ivanhoe pisze:Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.
Znaczy sie profesorem obiektywizmu i znawcą oparcia?

Stranger pisze:Ivanhoe napisał:Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.Rozumiem, że jesteś profesorem tego pierwszego i znawcą drugiego?
Bez przesady. Kilkanaście książek przeczytanych z zakresu tych dwóch dziedzin + gra na klawiszach i pianinie od 15 lat z człowieka profesora nie robią.
Bardzo chętnie byłbym się poświęcił zawodowo jakiejś z tych nauk, ale niestety nie były (i nie są nadal) to drogi wykształcenia z dobrymi perspektywami.
Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Hoho, srogo,ja se zakupie zaraz kilkanascie ksiazek i bede mondrzejszy i wiecej wiedzial o muzyce, hehe dzieki z podpowiedz stary, teraz nikt nie bedzi sie mogl ze mna rownac, kase wydawana na plyty przeznacze na ksiazki o muzyce i bede the best, heheh jeszcze raz thx men a ja gupi kupywalme plyty bo myslalrm ze z nich sie wiecej dowim o muzyce ktora graja, hehe .
Oenologist

Post autor: Oenologist »

sarcofag pisze:Hoho, srogo,ja se zakupie zaraz kilkanascie ksiazek i bede mondrzejszy i wiecej wiedzial o muzyce, hehe dzieki z podpowiedz stary, teraz nikt nie bedzi sie mogl ze mna rownac, kase wydawana na plyty przeznacze na ksiazki o muzyce i bede the best, heheh jeszcze raz thx men a ja gupi kupywalme plyty bo myslalrm ze z nich sie wiecej dowim o muzyce ktora graja, hehe .
Z tymi książkami to jest ciekawa sprawa, bo wybór zdaje się być nieco zawężony. Z jednej strony możemy kupować pozycje stricte encyklopedyczne, z drugiej rzeczy pokroju Scaruffiego (subiektywne do bólu). I pytanie jak się w tym wszystkim odnaleźć?
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

sarcofag pisze:Hoho, srogo,ja se zakupie zaraz kilkanascie ksiazek i bede mondrzejszy i wiecej wiedzial o muzyce, hehe dzieki z podpowiedz stary, teraz nikt nie bedzi sie mogl ze mna rownac, kase wydawana na plyty przeznacze na ksiazki o muzyce i bede the best, heheh jeszcze raz thx men a ja gupi kupywalme plyty bo myslalrm ze z nich sie wiecej dowim o muzyce ktora graja, hehe .
No nie wiem... najpierw musiałbys jeszcze opanować analizę widma fal dźwiękowych przeciez.
Stranger

Ivanhoe pisze:Stranger napisał:Ivanhoe napisał:Rzeczywiście, obiektywizm w oparciu o muzykologię i estetykę jest śmieszny.Rozumiem, że jesteś profesorem tego pierwszego i znawcą drugiego?Bez przesady. Kilkanaście książek przeczytanych z zakresu tych dwóch dziedzin + gra na klawiszach i pianinie od 15 lat z człowieka profesora nie robią.Bardzo chętnie byłbym się poświęcił zawodowo jakiejś z tych nauk, ale niestety nie były (i nie są nadal) to drogi wykształcenia z dobrymi perspektywami.