Black Sabbath z Tony Martinem

Dział dla ryzykantów! Obowiązuje w nim tylko jedna zasada: brak innych zasad. Potykają się muzycy z muzykami, kapele z kapelami, płyty z płytami, Bóg z Szatanem, Luke z Vaderem - każdy z każdym. Kto z kim, to zależy tylko od Was. Do walki!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

kiegogrzyba

Black Sabbath z Tony Martinem

Post autor: kiegogrzyba »

Postanowiłem wybrać z całej dyskografi BS płyty nagrane z TM i spytać was którą lubicie najbardziej. Moimi faworytami są dwa długograje HC i CP jestem ciekaw waszych głosów.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

itaknajlepszyjest BlackSabbathzOzzymaczkolwiekuwielbiamteźpłytyzDio .Tasiemiec w ramach protestu przeciw nieśzczęśliwie sformułowanej ankiecie

Post autor: tloluwin »

kiedyś miałem małego bzika na punkcie sabatów z Tonym Martinem, wręcz lepiej znałem płyty z nim niż z Ozzym
Nie miałem jakiś problemów z pierwszą erą z ozzym, ale jakoś tak wyszło że zbierałem tylko te płyty z Tonym na wokalu. Napewno dla mnie to lepszy wokal dla sabbath niż Ian Gillan. Wogule to niedoceniany wokalista. Miał pecha chłopak, trafił na delikatny kryzys sabatów, musiał zastąpic znanych wokalistów...
Mój gło na Headless Cross- pierwsza jaką zdobyłem i w sumie z tych płyt z Tonym chyba najbardziej udana

Post autor: kiegogrzyba »

Odnośnie płyt z Tony Martinem.
Generalnie jest problem ze zdobyciem tych wydawnict ktoś może wie czy szykują sie jakieś wznowienia?????
BUBETTO

Post autor: BUBETTO »

kiegogrzyba pisze:Odnośnie płyt z Tony Martinem.Generalnie jest problem ze zdobyciem tych wydawnict ktoś może wie czy szykują sie jakieś wznowienia?????
Na Allegro są w ciągłej sprzedaży
co do ulubionych płyt to "Headless Cross" (pierwsza płyta BS jaką poznałem) i zaraz za nią "TYR"

Post autor: pan_Heathen »

Pewnie te reedycje "Classic Rock Series", szpetne jak cholera
W ankiecie bez wahania Headless Cross, wokalny majstersztyk.
oldboy

Post autor: oldboy »

BUBETTO pisze:kiegogrzyba napisał:Odnośnie płyt z Tony Martinem.Generalnie jest problem ze zdobyciem tych wydawnict ktoś może wie czy szykują sie jakieś wznowienia?????Na Allegro są w ciągłej sprzedażyco do ulubionych płyt to "Headless Cross" (pierwsza płyta BS jaką poznałem) i zaraz za nią "TYR"
kiegogrzyba pisze:Odnośnie płyt z Tony Martinem.Generalnie jest problem ze zdobyciem tych wydawnict ktoś może wie czy szykują sie jakieś wznowienia?????
Już miałem się zdziwić, ale przypomniałem sobie o ile jesteś ode mnie młodszy i w którym roku wyszła płyta. Zresztą jak dla mnie też najlepsza z Martinem.

Post autor: Marcin »

O, nareszcie coś dla mnie.
Ciężko wybrać ulubioną. Największy sentyment do Cross Purposes, bo jako pierwszą usłyszałem, Headless Cross uwielbiam, ale minimalnie wygrywa Tyr.
Gość

Post autor: Gość »

ja zagłosowałem na Headless Cross, pierwsza jaką usłyszałem z Martinem.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Headless Cross, czyli jedna z moich ulubionych płyt Sabbath w ogóle