Turbo - Strażnik Światła (2009)

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

O, a ja kiedyś se po koncercie rozmawiałem z Rutkiewiczem i zeszło jakoś na "techniczność" ich płyt. Zawsze uważałem, że najbardziej techniczna i najtrudniejsza do zagrania jest płyta Epidemie ale kolo mnie zaskoczył i powiedział, że Ostatni Wojownik to większa masakra. Taka historyjka
Wiwern

Post autor: Wiwern »

na Wojowniku wszystko jest w 100 % zgraneno i liryki do mnie trafiają...
"...Blaster - strzał - prosto w nos,Laser - cios - w drugi łeb. Z pyska dym, z piersi krew"
o ile ubóstwiam tę płytę pod każdym innym względem, to przecież tam były najgłupsze teksty w ich historii :kill:

Post autor: Piospy »

podobają mi sie teksty na strażniku własnie...
jak tego slucham - czuję, ze są adresowane do mojego pokolenia

Post autor: hollowman »

Piospy pisze:podobają mi sie teksty na strażniku własnie...jak tego slucham - czuję, ze są adresowane do mojego pokolenia
a ja czuję że do mnie też
Wiwern

Post autor: Wiwern »

no, "Strażnik" ma na najlepsze teksty w całej karierze Turbo (na "Dorosłych Dzieciach" i "Smaku Ciszy" też były dobre, ale nie aż tak)

Post autor: hollowman »

Wiwern pisze:no, "Strażnik" ma na najlepsze teksty w całej karierze Turbo (na "Dorosłych Dzieciach" i "Smaku Ciszy" też były dobre, ale nie aż tak)
też mi się tak właśnie wydaje, trafiają do każdego, kto chodź trochę zastanawia się nad sensem tego wszystkiego...
oblak

Post autor: oblak »

Z oficjalnej strony:
"Drodzy FANI. Praca nad nową płytą nabiera już konkretnych kształtów. Planujemy zakończyć tworzenie materiału do końca marca lub najdalej do połowy kwietnia. Po tym okresie chcemy wyruszyć w Polskę w kolejną trasę i sprawdzić nasz nowy repertuar przed nagraniem płyty na koncertach, tak jak to było w latach 80tych. Chcielibyśmy tym razem nasze koncerty zorganizować kierując się Waszymi sugestiami co do poszczególnych miast. Dlatego jeśli pragniecie zobaczyć TURBO w swoim mieście piszcie do nas podając jednocześnie ewentualne miejsca: kluby, Domy Kultury itp. w których warto byłoby dla Was zagrać. Serdecznie wszystkich pozdrawiamy.
TURBO
P.S Korespondencję prosimy kierować na maila: [link widoczny dla zalogowanych] ".

Post autor: Last Axeman »

Dwa lata nie słuchałem "Strażnika" i chyba dobrze, bo długa rozłąka najprawdopodobniej wpłynęła na zmianę mojej opinii o tym albumie.
Wtedy był dobry, ewentualnie trochę więcej, teraz jawi mi się jako więcej niż bardzo dobra robota. Maidenowych patentów od groma, ale opakowanych w turbowe melodie i masę energii, której ostatnim maidenom niestety brakuje. Struszczyk śpiewa pierwszorzędnie. Ale to w sumie nie nowość, w 2009 roku twierdziłem tak samo.
"Tożsamość" natomiast (słuchałem jej jakieś dwa, trzy miechy temu) nieznacznie straciła w moich uszach (choć nadal zajebiście cieszy), przez moje oceny dwóch ostatnich płyt Turbo zbliżyły się do siebie.
Frodli

Post autor: Frodli »

Dla mnie "Strażnik Światła" to ulubiona płyta Turbo, jedyna w moim życiu kupiona w ciemno. Świetna muzyka i trafiające prosto w serce teksty.
Recenzja dla chętnych:
[link widoczny dla zalogowanych]
We're filled with power Don't lose the past
Gone with the steel
red

Post autor: red »

Ja pierdolę, żałuję, że tego posluchalem
Polski metal skonczył się na Wojownikach Gromu...

Wróć do „Płyty”