Pierwsze trzy kawałki na dobrym lub solidnym poziomie, potem

Wszystko o płytach 2012 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Musze napisac, ze obok swietnych kawałkow (jak dwa piersze) jest tez jak zwykle na płycie na płycie tego zespołu sporo "thresholdolenia", czyli charakterystycznego dla nich a nudnego dla mnie długiego plumkania i rzewnych linii wokalnych. Te kawałki, ktore mozna nazwac "rockerami" są pierwsza klasa, progresywne i łagodne kawałki mało mnie rajcują a wręcz nudzą.
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

ja się jaram tym koncertem, chociaż zdaję sobie sprawę, że ekstremalnymi szołmenami to oni nie są
poprzednik koncert w PL niestety mi uciekł - to był Wrocław i nie mogłem wtedy pojechać
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Est pisze:Voltan napisał:6 marca 2013 - Progresja!Właśnie chciałem to samo napisać
Voltan pisze:6 marca 2013 - Progresja!
U mnie 12 go now!!!
))

Post autor: SwordMaster »

pan_Heathen pisze:Musze napisac, ze obok swietnych kawałkow (jak dwa piersze) jest tez jak zwykle na płycie na płycie tego zespołu sporo "thresholdolenia", czyli charakterystycznego dla nich a nudnego dla mnie długiego plumkania i rzewnych linii wokalnych. Te kawałki, ktore mozna nazwac "rockerami" są pierwsza klasa, progresywne i łagodne kawałki mało mnie rajcują a wręcz nudzą.
Właśnie tego "thresholdolenia" jest stosunkowo mało jak na nich wydaje mi się, a to co jest to jest wyjątkowo fajne - też jak na nich
pierwszy kawałek jest w sumie najsłabszy, ale też fajny.
To kolejna z płyt, które nam się obu podobają, ale mamy o niej zupełnie inne zdanie, hehe, jak to możliwe? Niezrozómię tego nigdy.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

SwordMaster pisze:pan_Heathen napisał:Musze napisac, ze obok swietnych kawałkow (jak dwa piersze) jest tez jak zwykle na płycie na płycie tego zespołu sporo "thresholdolenia", czyli charakterystycznego dla nich a nudnego dla mnie długiego plumkania i rzewnych linii wokalnych. Te kawałki, ktore mozna nazwac "rockerami" są pierwsza klasa, progresywne i łagodne kawałki mało mnie rajcują a wręcz nudzą.Właśnie tego "thresholdolenia" jest stosunkowo mało jak na nich wydaje mi się, a to co jest to jest wyjątkowo fajne - też jak na nichpierwszy kawałek jest w sumie najsłabszy, ale też fajny.To kolejna z płyt, które nam się obu podobają, ale mamy o niej zupełnie inne zdanie, hehe, jak to możliwe? Niezrozómię tego nigdy.
pan_Heathen pisze:Musze napisac, ze obok swietnych kawałkow (jak dwa piersze) jest tez jak zwykle na płycie na płycie tego zespołu sporo "thresholdolenia", czyli charakterystycznego dla nich a nudnego dla mnie długiego plumkania i rzewnych linii wokalnych. Te kawałki, ktore mozna nazwac "rockerami" są pierwsza klasa, progresywne i łagodne kawałki mało mnie rajcują a wręcz nudzą.
jeden lubi ciastka, drugi wybiera z nich tylko rodzynki.

Post autor: pan_Heathen »

SwordMaster pisze:pan_Heathen napisał:Musze napisac, ze obok swietnych kawałkow (jak dwa piersze) jest tez jak zwykle na płycie na płycie tego zespołu sporo "thresholdolenia", czyli charakterystycznego dla nich a nudnego dla mnie długiego plumkania i rzewnych linii wokalnych. Te kawałki, ktore mozna nazwac "rockerami" są pierwsza klasa, progresywne i łagodne kawałki mało mnie rajcują a wręcz nudzą.Właśnie tego "thresholdolenia" jest stosunkowo mało jak na nich wydaje mi się, a to co jest to jest wyjątkowo fajne - też jak na nichpierwszy kawałek jest w sumie najsłabszy, ale też fajny.To kolejna z płyt, które nam się obu podobają, ale mamy o niej zupełnie inne zdanie, hehe, jak to możliwe? Niezrozómię tego nigdy.
Na pewno jest mniej thresholdolenia niz na Subsurface czy Critical Mass, ale nadal jest. Cały album trwa 7o minut, to juz samo mowi za siebie - jak dla mnie powinien 45 i byloby 9/10. A tak jest między 7 a 8. A pierwszy kawałek jest moim ulubionym na nowej płycie, porządny riff, duzo energii, swietny refren.
Olej

Post autor: Olej »

odebralem w koncu paczke, pierwsze odsluchy za mna i jest rewelacyjnie, maja szanse zaatakowac pozycje plyty roku
a koncertem sie jaram jak glupi i oczywiscie planuje byc

Post autor: savafat »

Liczyłem na same słodkie "Cody", a dostałem szarawy materiał