Nightwish - Endless Forms Most Beautiful

Wszystko o płytach 2015 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Post autor: Karma »

Voltan pisze:Cytat:lubię ją w After forever, które przez Nightwish nie graej, ale After Forever oficjalnie rozwiązał się w 2009, a przedtem przynajmniej rok i tak nie grali, więc pozwolę sobie zapytać.... WTF!?
lubię ją w After forever, które przez Nightwish nie gra
Tak, bo powstało ReVamp. Więc może nieco na wyrost się wypowiedziałam, odnośnie bezpośredniego połączanie. Ale chodziły słuchy, że mieli powrócić do grania, ale teraz jak Floor jest zajęta Nightwishem, na którego wkłada najwięcej energii i ReVampem, to już wątłe szanse na to.
Ktoś tam wspomniał jeszcze o stylu nadanym przez Tuomasa. Oczywiście kompozytor ma duże znaczenie w stylu, ale interpretacja jego utworu przez zespół też jest ważna, prawda?
Riedlowiec

Post autor: Riedlowiec »

Karma pisze:Riedlowiec napisał:a tak z ciekawości w czym wierny fan różni się od przeciętnego słuchacza ?D pytam z ciekawości bo sam lubie tą kapele ale z doświadczenia wiem , że większość wiernych fanów postawiłoby ołtarzyk Tayjilubie ją , żeby nie byłoWybacz, ale dziwi mnie Twoje pytanie... nie wiem więc, czy Ci to właściwie wyjaśnię.Przeciętny słuchacz nie czuje więzi emocjonalnej z zespołem, nie śledzi jego poczynań.. po prostu słucha to na co się natknie, czasem oceniając w sposób niewłaściwy (nie mówię, że zawsze), wypowie swoje zdanie i przejdzie do kolejnego zespołu. To tak jak by wypowiadać się o nowszej marce samochodu bo raz się nim przejechało. Nie zawsze to co nowe jest najlepsze. Przykładowo można by pokazać Iron Maiden komuś kto nie słucha metalu, osoba ta wskaże jakąś piosenkę za fajną, podczas, gdy prawdziwy fan zespołu, znający jego styl i korzenie, nigdy by tej piosenki nie wskazał za najlepszą.Czyli odpowiedziałaś to co myślałem , że odpowieszczyli jestem wiernym fanem tej grupy okazuje sięPoza tym.. zazwyczaj jest też tak, że jak jakiś wokalista zbierze grono swoich wielbicieli, a potem przychodzi nowy, to zaczyna się porównywanie "kto lepszy". No i okazuje się, że zdania są podzielone. Więc.. chyba bez sensu drążyć temat, skoro każdy wypowiedział już swoje zdanie kogo lubi? Wasza sympatia do Floor nie sprawi, że ją polubię, ani moja do Anette, że Wy ją polubicie, prawda? Myślę więc, że temat się wyczerpałJak już wspominałam podchodzę do zmiany sceptycznie, nowa płyta mnie kupi, albo nie. Po kawałkach koncertowych nie widzę idealnej całości, którą dostrzegałam w zespole za czasów poprzednich wokalistek. A wątek o zdolnościach wokalnych Pań pewnie można by wałkować w nieskończoność.
Riedlowiec pisze:a tak z ciekawości w czym wierny fan różni się od przeciętnego słuchacza ?D pytam z ciekawości bo sam lubie tą kapele ale z doświadczenia wiem , że większość wiernych fanów postawiłoby ołtarzyk Tayjilubie ją , żeby nie było
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Poczekajmy na całość. Wtedy ocenimy efekty mariażu Nightwish z Floor i zobaczymy, czy ma on szansę na dłuższą metę.
Aż sobie z powodu "melodii, która chodzi za tobą" zapodałem Once, od którego zresztą zacząłem swoją przygodę z tym zespołem i porównałem ją z ostatnim After Forever i co tu dużo gadać - Floor mimo mniejszego doświadczenia i mniejszej skali głosu radzi sobie dużo lepiej z tymi rejonami śpiewania, w których Tarja nigdy nie będzie równie dobra. Bo niby dlaczego Marco musiał się udzielać w tych partiach wokalnych, które wymagały przysłowiowego pazura w głosie, jakim Tarja nie dysponuje
Riedlowiec

no nie powiedziałbym , że Floor ma mniejszą skalę głosu zobaczymy co nam wysmażą
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Rysiek, Ty wiesz, że przecinki w języku polskim stawia się nie tylko przed "że"?
Riedlowiec

robpal pisze:Rysiek, Ty wiesz, że przecinki w języku polskim stawia się nie tylko przed "że"?
wiem wiem
takie niedopatrzenie
haha

Post autor: Karma »

Kamilbolt pisze:Poczekajmy na całość. Wtedy ocenimy efekty mariażu Nightwish z Floor i zobaczymy, czy ma on szansę na dłuższą metę.
Dokładnie.. bo może się okazać, że pobije wszystkie wokalistki na głowę, a może się też okazać, że Tuomas przejdzie samego siebie w kompozycjach i będą takie nudny, że wszyscy uśniemy
W końcu nie raz się zdarza, że oczekuje się świetnej płyty, bo zespół świetny, a potem nagle wyskakują nie wiadomo skąd z jakimś bublem...
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Kamilbolt pisze:Poczekajmy na całość. Wtedy ocenimy efekty mariażu Nightwish z Floor i zobaczymy, czy ma on szansę na dłuższą metę.
Prosta sprawa. Na koncertówce Floor radzi sobie z towarem doskonale, więc jak napiszą materiał pod nią, to powinno być jeszcze lepiej. Przyznam bez bicia, że liczę na dobrą płytkę.
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

+1
Sebol

Post autor: Sebol »

Karma pisze:Sebol napisał:Że też wam się chce z koniem kopaćNo tak, bo wg Ciebie wszyscy muszą myśleć tak samo i lubić to samo, a jak bronią swojego zdania to są koniamino wybacz... niespodzianka, nie lubię Floor w Nightwish, lubię ją w After forever, które przez Nightwish nie gra. A wszyscy wierni fani zespołu dobrze wiedzą, że Tarja była w Nightwish the best. Z tego co pamiętam, jak nie raz wspominałam tu o Nightwish, to fanów Nightwish nie widziałam, wprost przeciwnie. Normalne, że nowa wokalistka przyciągnie też nowe grono, ale to nie jest całość Nightwish. Przypomnę, że z Tarją nagrali 6 płyt, z Anette 2. Z Floor nagrywają dopiero pierwszą. Więc nie dzięki Floor zdobyli fanów. Tarja jest bardziej doświadczoną wokalistką i za to ją cenie, ale nie odmawiam talentu Floor, każdemu może się podobać co innego.Więc Sebol.. Twój komentarz jak zawsze nie na miejscu.
Sebol pisze:Że też wam się chce z koniem kopać
Na miejscu na miejscu. Jesteś koniem.
Nie mówię o tym konkretnym tylko przypadku bo generalnie nawet nie chce mi się już czytać tej tony bzdet jaką w każdym poście produkujesz. Po prostu jesteś jak dziecko z gimnazjum bo nawet jak ci tu już nie raz udowodniono że nie masz racji to i tak zawsze musisz napisać kilometrowego posta bez sensu, żeby tylko twoje było na wierzchu

Wróć do „Płyty 2015”