Metallica - Hardwired... To Self-Destruct

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

To nie jest postawa, nie potrafię tego wyjaśnić ale tak jest. Przykładowo King Diamond (razem z Mercyful Fate) to powiedzmy mój numer 1 od kiedy poznałem. Nie wydał płyty już dłużej niż Metallica, a mimo to bardziej ciekawi mnie co właśnie oni wysmażą. To co tu mówić o innych?
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

To mnie w takim razie nie dziwi, dlaczego na temat najbardziej zjawiskowego debiutu ostatnich lat, czyli The Erkonauts z ich płytą "I Did Something Bad" z 2015 roku praktycznie nie ma dyskusji
Tylko jak już mówiłem, nie narzekajta potem na brak oryginalności przez takie, a nie inne upodobania, jak powyżej
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Meltorm pisze:Właśnie o to chodzi. Niech tam sobie inni nagrywają lepsze albumy to i tak będą przekąską przed głównym daniem. Rok temu jarałem się, że wychodzi wreszcie nowe Iron Maiden. Teraz znowu to uczucie, a to co nagrają to szczerze mówiąc ma trochę mniejsze znaczenie, bo przecież nie spodziewam się jakiejś rewolucji, tylko metalu na jakimś tam poziomie, wykonywanego właśnie przez tych kolesi, przez tą markę. Dlatego pewnie będzie mi się to bardziej podobało niż obiektywnie lepsza płyta jakiejś "mniejszej" formacji..
Dawno większych bzdur nie słyszałem,no ale cóż niektórzy są zakochani w marce i umyka im bardzo dużo swietnych płyt
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

A to "hype" na jeden zespół jakoś wyklucza poznanie i kupno albumu innego?
Awatar użytkownika
Weresso The Infallible

Post autor: Weresso The Infallible »

Niezłą komedię tu widzę odstawiacie Kamil i prog, chyba trochę nadinterpretacja tego, co pisał Meltorm, a to co pisał ma sens - nie pisał przecież, że olewka na świetne albumy i słuchamy Metalliki
Jak rozumiem wy nie macie zespołów, na których nowe albumy zawsze niecierpliwie czekacie? Ewentualnie jak tylko taki album nie jest 9/10 lub wyżej to zapominacie od razu, niezależnie od tego, kto nagrał? No ale faktycznie coś w tym musi być, skoro przed taką Metallicę umykają nam tak "zjawiskowe" albumy jak The Erkonauts
And this world had seen no dawn
When the power of Gods was still young
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

posłuchałem jeszcze z pięć razy w tym jeden na żywca i już bardziej mi się podoba, pewnie dlatego, że go znam
zastrzeżenia do brzmienia bz.

Post autor: stone »

Megadeth, Slayer, Anhrax, OverKill i wiele innych kapel, trzepią od lat albumy na poziomie do którego Metallica już raczej nie doskoczy (obym się mylił).
Prawda jest jednak taka że to Meta sprzeda w dniu premiery więcej płyt niż cała ta gwardia łącznie przez rok.
Numer promujący marny. Co do okładki zgadzam się z większością. Szkaradna
Awatar użytkownika
Kamilbolt

stone pisze:Megadeth, Slayer, Anhrax, OverKill i wiele innych kapel, trzepią od lat albumy na poziomie do którego Metallica już raczej nie doskoczy (obym się mylił).Prawda jest jednak taka że to Meta sprzeda w dniu premiery więcej płyt niż cała ta gwardia łącznie przez rok.
No i to jest niestety trochę niesprawiedliwe, żeby nie powiedzieć chore
W takim przypadku poziom muzyki, nie ważne jaki schodzi na dalszy plan.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

co w tym niesprawiedliwego ? Trochę zapracowali na swój status prawda ?
Kamilbolt

Trochę tak. Tylko czemu ilość sprzedanych płyt ma decydować o wszystkim, a nie poziom muzyki
Dlatego właśnie uważam, ze to niesprawiedliwe.

Wróć do „Płyty 2016”