The Gates Of Slumber - The Wretch (2011)

Wszystko o płytach 2011 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Jan Łomignat

The Gates Of Slumber - The Wretch (2011)

Post autor: Jan Łomignat »

Eno eno. Takie spusty i zachwyty (w tym moje, nie ukrywam) były nad poprzednią płytką, a nikt się nie zreflektował, że w tym roku nowe płyciwo panowie wydali? I to żeby tydzień temu, ale płytka jest od maja. Nie słuchałem jeszcze, bo obecnie folki moją głowę zaprzątają, ale na pewno się z nią zaznajomię. Żeby nie było mało kolorowo, okładeczka:
tracklisty mi się już nie chciało

Post autor: Greebo »

Nie słyszałem ale pamiętam, że zarzekałem się iż to zrobię. Więc dalej się zarzekam.
Dziadzio

Post autor: Dziadzio »

Bardzo fajny album, zupełnie inny niż Hymns... . Praktycznie zero epiki i heavy metalu, mnóstwo brudu i oldskulowego doomowania w stylu Saint Vitus. Najbardziej doomowa i dołująca płyta TGOS.
Neckbreaker

Post autor: Neckbreaker »

Jak dla mnie najsłabsze ich wydawnictwo, co nie znaczy, że złe. Jakoś mało co pamiętam z tego albumu, a z innymi nigdy tak nie miałem.

Post autor: hollowman »

Neckbreaker pisze:Jak dla mnie najsłabsze ich wydawnictwo, co nie znaczy, że złe. Jakoś mało co pamiętam z tego albumu, a z innymi nigdy tak nie miałem.
A jak dla mnie najlepsze TGOS - najmniej heavy metalu, więcej stoner/DOOM. Kapitalne brzmienie, kapitalne solówki (składem jest trio więc na tle tego basiku jeszcze ciekawsze doznania na porządnym sprzęcie).
Aż szkoda że dopiero teraz zakupiłem ten album...
EDIT:
No i dopiero się dowiedziałem, że basista i perkusista nie żyją...także nie ma po co się więcej spodziewać albumów pod szyldem TGOS. (to by wyjaśniało powstanie Wretch). Cholerna szkoda, bo zespół zaczął podążać najciekawszą ścieżką...
hollowman

Post autor: hollowman »

https://www.youtube.com/watch?v=5V6znydT1jA
Ten numer jest...kurwa GENIALNY...

Wróć do „Płyty 2011”