Sodom - Decision Day
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
-
PrzystojnyBartłomiej
- Last Axeman
Posłuchałem raz czy dwa kilka tygodni temu, stwierdziłem, że niezłe i...zapomniałem. Wróciłem teraz i mam podobne odczucia tj. raczej pozytywne, ale póki co nie wiem czy na tyle wystarczająco pozytywne, żeby chciało mi się do niego wracać. Album chyba trochę mniej agresywny od poprzednika (na którym ta agresja sprawia jednak wrażenie nieco wymuszonej), wydaje się natomiast bardziej różnorodny, dość melodyjny (na szczęście nie dostrzegłem żadnej wesołkowatości czy innego tzw. pedaliady
) i z fajnymi przeważnie, pojawiającymi się tu i ówdzie, klimatycznymi odjazdami. Oczywiście - żeby nie było, że to jakiś odchył w stronę łagodniejszych podgatunków - wciąż jest przede wszystkim mocno i thrashowo, tyle że szaleństwa i autentycznego wkurwa, o którym wspominał ostatnio Hiten, jakby za mało.
) i z fajnymi przeważnie, pojawiającymi się tu i ówdzie, klimatycznymi odjazdami. Oczywiście - żeby nie było, że to jakiś odchył w stronę łagodniejszych podgatunków - wciąż jest przede wszystkim mocno i thrashowo, tyle że szaleństwa i autentycznego wkurwa, o którym wspominał ostatnio Hiten, jakby za mało.
- Last Axeman
Leci już trzeci dzień z rzędu, co o czymś świadczy
Na tę chwilę "Decision Day" jawi mi się jako album lepszy od trzech poprzednich, co oznaczałoby najlepszy materiał od czasu świetnego "M-16" (2001). Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie (musiałbym skonfrontować z poprzednimi albumami, bo już nie bardzo pamiętam), ale charkot Toma wydaje mi się bardziej blackowy niż poprzednio.
Na tę chwilę "Decision Day" jawi mi się jako album lepszy od trzech poprzednich, co oznaczałoby najlepszy materiał od czasu świetnego "M-16" (2001). Nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie (musiałbym skonfrontować z poprzednimi albumami, bo już nie bardzo pamiętam), ale charkot Toma wydaje mi się bardziej blackowy niż poprzednio.
- Last Axeman