Amaranthe - Maximalism

Wszystko o płytach 2016 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
SwordMaster

Amaranthe - Maximalism

Post autor: SwordMaster »

1. Maximize - 3:10
2. Boomerang - 3:23
3. That Song - 3:13
4. 21 - 3:05
5. On The Rocks - 3:09
6. Limitless - 3:10
7. Fury - 2:58
8. Faster - 3:26
9. Break Down And Cry - 3:56
10. Supersonic - 3:18
11. Fireball - 3:15
12. Endlessly - 3:46
https://www.youtube.com/watch?v=yR05g0Co7W4
Płyta roku.
I mam wyjebane na opinie, które się pojawią poniżej.

Post autor: Voltan »

Przesłuchałem raz jakiś czas temu. Realizacja super, muzycznie są momenty, ale szczególnie mi się wracać nie chce. Chyba lepiej niż poprzednio.
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Ja omijam szerokim łukiem, a jak się komuś podoba, to zniechęcać na siłę nie będę tym bardziej, że Vader już do odsłuchu
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

ale jesteś oklęty Swordu, tak się nie godzi, ostanim razem mam wyjebane mówił znajomy tapeciarz jak mu się ranty nie zlicowały, ale to był krzyk na puszczy, bo zaraz po obdukcji ściany został wyjebany
SwordMaster

mam wyjebane na Twojego tapeciarza
ta płytka jakby nieco inna
tzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalić
nie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumów

Post autor: berba »

SwordMaster pisze:mam wyjebane na Twojego tapeciarzata płytka jakby nieco innatzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalićnie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumów
Dział humor nieco gdzie indziej.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

berba pisze:SwordMaster napisał:mam wyjebane na Twojego tapeciarzata płytka jakby nieco innatzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalićnie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumówDział humor nieco gdzie indziej.
SwordMaster pisze:mam wyjebane na Twojego tapeciarzata płytka jakby nieco innatzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalićnie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumów
ja się obawiam, że to było na poważnie, to by tłumaczyło pewne sprawy i stawiało je w zupełnie innym świetle.
Awatar użytkownika
SwordMaster

Voltan pisze:Przesłuchałem raz jakiś czas temu. Realizacja super, muzycznie są momenty, ale szczególnie mi się wracać nie chce. Chyba lepiej niż poprzednio.
o wiele lepiej
ewidentny skręt (to można jeszcze bardziej?) w stronę nowo-disco, pop, cała
fura elektroniki, fajnych bitów, produkcja imo rewelka
poczytałem z ciekawości zagranicznych koneserów, jak w normalnym świecie odbierają tą hybrydę, oni tam wszyscy posrani po pachy, aż się zdziwiłem bo myślałem że tak jak u nas nie wypada i wiocha
tylko okładka jest słaba - bo ani biała ani czarna i nie mogę jej zaproponować w okładkowym pojedynku, szkoda

Post autor: berba »

progmetall pisze:berba napisał:SwordMaster napisał:mam wyjebane na Twojego tapeciarzata płytka jakby nieco innatzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalićnie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumówDział humor nieco gdzie indziej.ja się obawiam, że to było na poważnie, to by tłumaczyło pewne sprawy i stawiało je w zupełnie innym świetle.
berba pisze:SwordMaster napisał:mam wyjebane na Twojego tapeciarzata płytka jakby nieco innatzn ci co udawali, że nie lubią, nadal mogą spokojnie pisać, że idą się oddalićnie mam już dziś siły by analizować, zresztą i tak nie ma za bardzo co, nadal jest to mega energetyczna bardzo rozrywkowa muza znana z poprzednich trzech albumówDział humor nieco gdzie indziej.
Albo oglądając wkładkę z Elize Ryd włącza mu się tryb Swordmaster. I ten nick wyjaśniony przy okazji
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

A to nie ona u Kamelot przypadkiem tańcowała ?