Problem

Sprzęt, gry, technika, czyli wszystko z czego znany jest komputer.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Firefox blokuje Flasha nie od dziś, pisałem że wtyczka nie chce się zaktualizować, a tu zaraz wywody amatorów znawców.Zawsze to robiłem, teraz jest problem,bo chyba flash powoli odchodzi do lamusa
Awatar użytkownika
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »

progmetall pisze:pisałem że wtyczka nie chce się zaktualizować
super. wyczerpałeś zagadnienie tym wpisem.
niestety dla znawców amatorów z tego forum to okazało się zbyt mało.
w internecie znajdziesz fachowe strony spieszące z pomocą. jestem przekonany, że hasło "wtyczka nie chce się zaktualizować" to niewielkie wyzwanie dla setek fachowców-kaszpirowskich czekających jak w pogotowiu aby nieść ratunek. fora z poradami są pełne oczekujących specjalistów, a na hasło "wtyczka nie chce się zaktualizować" reagują bez mędrkowania i błyskawicznie, odnajdując w takim wpisie metodę na twoje bolączki i nie zadając tak głupich, rzekomo podstawowych pytań jak np: "jaki masz system?", gdyż tylko amator tego by się nie domyślił.

Nie wiem w czym masz problem,ale jak nie chcesz pomagać to nic nie pisz.To nie ja wymyśliłem wtyczki czy inaczej dodatki Shockwave Flash.Firefox wyswietlił komunikat,żeby zaktualizować ten dodatek.Jeśli twórcy Firefoxa są amatorami i durniami w tej dziedzinie,to faktycznie durne stwierdzenie, ale z tego co wiem to nie są.
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

progu, wtyczka nie chce sie zaktualizować albo przez sama siebie, albo przez aplikacje pośrednią (ff) albo przez niekompatybilny system, albo przez wiele innych rzeczy
Niestety, to nie jest stand alone application, w informatyce zawsze coś wynika z czegoś, także...
To że ff blokuje flasha można zmienić w ustawieniach przeglądarki, ale to nie rozwiązanie problemu aktualizacji.
Zaraz zaraz, a Ty próbujesz wymusić aktualizację z przeglądarki?? weż ściągnij execa ze strony adobe'a i z tego poziomu zainstaluj.
Olej

Post autor: Olej »

progmetall pisze:Nie wiem w czym masz problem,ale jak nie chcesz pomagać to nic nie pisz.To nie ja wymyśliłem wtyczki czy inaczej dodatki Shockwave Flash.Firefox wyswietlił komunikat,żeby zaktualizować ten dodatek.Jeśli twórcy Firefoxa są amatorami i durniami w tej dziedzinie,to faktycznie durne stwierdzenie, ale z tego co wiem to nie są.
ja pierdole... chlopaki chca ci pomoc, a ty zamiast odpowiedziec na ktorekolwiek z pytan ktore mogloby im (i tobie) pomoc zaczynasz szczekac obrazony, zaraz zaczniesz plakac ze zaden z nich, AMATOROW, nie podjechal do ciebie na chate z interwencja... wez sie ogarnij

Nie wiem po co się wtrącasz...dawno się dogadalismy,a ty wyskakujesz z jakimś obrażaniem, ja nie mam pięciu lat.
Olej

Post autor: Olej »

czasem mam watpliwosci

Post autor: Kamilbolt »

Czy wy też macie w firefox podczas logowania na wszystkie wasze strony komunikat o tym, że "połączenie nie jest zabezpieczone. wprowadzane dane mogą zostać przechwycone podczas logowania"? Wprawdzie w pasku adresu już od jakiegoś czasu była szara kłódka przekreślona na czerwono, ale takiego komunikatu przy logowaniu jeszcze nie miałem.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

ja mam tak na wszystkich wejściach, poczta wp też
progmetall

też tak mam , do tego jakąś czcionkę inną, niewyraźną, też się u was zmieniła?