Kreator - Gods of Violence

Wszystko o płytach 2017 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Tomek/Nevermore

Post autor: Tomek/Nevermore »

stare noie wróci, nowe (obecne) oblicze Kreatora ujdzie, słuchalne... a chwilami nawet ciekawe - dlatego chyba sobie sprawię CDka...
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Tomek/Nevermore pisze:stare nie wróci
Prawdopodobnie nie, chyba że ludzie przestaną kupować melodyjne oblicze i przychodzić na koncerty. Na razie się na to raczej nie zanosi, ale za kilka lat kto wie
Mam podobnie zdanie o nowym (chociaż jakie ono nowe
wałkują je 15 lat) obliczu Krejtora - ujdzie, w miarę spoko, a przy dobrym humorze i odpowiednim nastawieniu nawet można posłuchać z przyjemnością .Tyle że decyduję się na to od święta.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Wszystko się zmienia, jest coraz więcej nowych zespołów grających true heavy, może z thrashem też się zmieni, chociaż wątpię, bo nie ma wzorca, nie ma kto pociągnąć jak kiedyś Exodus z Tempo,Metallica nie nagrała płyty thrashowej.No a technicznym thrashu można teraz tylko pomarzyć, bo trafia się raz na ruski rok(kataloński Reek był fajny, ale padł)
buhaj

Post autor: buhaj »

progmetall pisze:Wszystko się zmienia, jest coraz więcej nowych zespołów grających true heavy, może z thrashem też się zmieni, chociaż wątpię, bo nie ma wzorca, nie ma kto pociągnąć jak kiedyś Exodus z Tempo,Metallica nie nagrała płyty thrashowej.No a technicznym thrashu można teraz tylko pomarzyć, bo trafia się raz na ruski rok(kataloński Reek był fajny, ale padł)
Reek się rozpadł? To wielka szkoda. Ta ich płyta to była jedna z lepszych pozycji ostatnich lat w thrashu.

Post autor: Voltan »

"Totalitarian Terror" podoba mnie się
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

"Melogówno" -- czuję, że będzie mi się podobać
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Nowy Kreator gdzieniegdzie.
edit:
Po pierwszym przesłuchu "Hail to the hordes" i "Lion with eagle wings" jak najbardziej na TAK.
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Na gorąco stwierdzam, że jest dobrze, nawet bardzo i jedynie zaściankowi oklapkowani oldskulowi puryści, dla których notabene też coś się na tym albumie znajdzie będą marudzić.
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Płyta fajna, słucham non stop. Na chwilę obecną jeden mankament (niby na siłę, ale jednak). Krzyk w refrenie "World War Now" żywcem zerżnięty z "Reconquering the throne". Moje subiektywne odczucie.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Kamilbolt pisze:jedynie zaściankowi oklapkowani oldskulowi puryści, dla których notabene też coś się na tym albumie znajdzie, będą marudzić.
Znalazł się prorok. Ale gratuluję nieoklapkowanej nieoldskulowej niepurystości.

Wróć do „Płyty 2017”