Nightwish - Hvman. :||: Natvre.

Wszystko o płytach 2020 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kamilbolt

Nightwish - Hvman. :||: Natvre.

Post autor: Kamilbolt »

Disc 11. Music [07:23]2. Noise [05:40]3. Shoemaker [05:19]4. Harvest [05:13]5. Pan [05:18]6. How's the Heart? [05:02]7. Procession [05:31]8. Tribal [03:56]9. Endlessness [07:1]1Total time [50:33]Disc 21. All the Works of Nature Which Adorn the World [28:38] instrumental
Dnia 10 kwietnia 2020r. swoją premierę będzie miał 9 studyjny album Finów.
Choć najlepsze lata swojej twórczości mają już za sobą, to nadal warto się im przyglądać.
W sumie jestem trochę zagubiony nowym albumem. Bowiem Holopainen dał się uwieść bardziej filmowemu graniu i zrobił w sumie całkiem ambitną muzę. Z drugiej jednak strony dwudziestominutowa suita jest ukłonem w stronę melomanów muzyki klasycznej - czyżby Finowie mieli podzielić losy ekip takich, jak The Gathering czy Opeth i przestać grać metal?
Premierowy singiel:
https://www.youtube.com/watch?v=Xy29T7LBM_I
Awatar użytkownika
robpal

Re: Nightwish - Hvman. :||: Natvre.

Post autor: robpal »

Kamilbolt pisze:Choć najlepsze lata swojej twórczości mają już za sobą, to nadal warto się im przyglądać.
Lol, przecież dopiero od niedawna da się ich w ogóle słuchać
Ten udostępniony numer co najwyżej poprawny, no ale całość się obada tak czy owak.
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Re: Nightwish - Hvman. :||: Natvre.

Post autor: Kamilbolt »

robpal pisze:Kamilbolt napisał:Choć najlepsze lata swojej twórczości mają już za sobą, to nadal warto się im przyglądać.Lol, przecież dopiero od niedawna da się ich w ogóle słuchać.
Kamilbolt pisze:Choć najlepsze lata swojej twórczości mają już za sobą, to nadal warto się im przyglądać.
Nie prowokuj
Do "Once" włącznie bowiem byli muzycznie bardzo zjawiskowym zespołem. Po odejściu Tarji trochę się pogubili, ale mieli też dobre momenty - Imaginaerum
Na tym albumie Tomcio znalazł dla zespołu w sumie nową tożsamość, z której stara się wycisnąć, ile może...
...o ile już nie wycisnął.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Przepraszam, kim sa melomani muzyki klasycznej (domyslam sie ze to nie ci co daja sie uwiesc bardziej filmowemu graniu)?
Do tematu: wczesny N to przecietny power/gotyk, srodkowy to przecietny pop/gotyk. Wole Within Temptation bo wokalistka fajnie wkreca zarowki na koncertach. W ogole to Tristania jest najlepsza, szczegolnie jedynka.
Voltan

Post autor: Voltan »

ja lubiłem wczesny Nightwish, ale miałem wtedy naście lat - źle się ten materiał zestarzał, teraz płyt z Tarją nie umiem słuchać
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Voltan pisze:ja lubiłem wczesny Nightwish, ale miałem wtedy naście lat - źle się ten materiał zestarzał, teraz płyt z Tarją nie umiem słuchać
Masz racje, szambo w głosie i wogóle
2 i 3 jest ok, ale to jedyne czego mogę posłuchać przy odkurzaniu mieszkania.
Awatar użytkownika
Voltan

nigdzie nie napisałem, że to wina Tarji, że nie umiem tych płyt teraz słuchać
aczkolwiek zdecydowanie wolę Jansen
Tomek/Nevermore

Post autor: Tomek/Nevermore »

to oni jeszcze istnieją?
a tak w ogóle to o co chodzi?
Riedlowiec

Post autor: Riedlowiec »

Voltan pisze:ja lubiłem wczesny Nightwish, ale miałem wtedy naście lat - źle się ten materiał zestarzał, teraz płyt z Tarją nie umiem słuchać
Mam dokładnie to samo. Płyta w miarę, ale Floor kolejny raz nie wykorzystana jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Voltan

Tomek/Nevermore pisze:to oni jeszcze istnieją?a tak w ogóle to o co chodzi?
jak tam życie pod twoim kamieniem, Tomek?
Nightwish na luzie są w top10 największych (w tej chwili do głowy przychodzą mi 2 wyraźnie większe) bandów w europejskim metalu i jak do tej pory tylko rosną