Panteon zespołów wielkich
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
- progmetall
Chyba nie ogarnąłeś tematu, jak Souls Of Black czy Low to wybitne płyty to ja nie mam pytań, Pantera to już w ogóle dramat.Edison Kane pisze:Judas Priest na pewno uzbiera 5. Ode mnie będą to "British Steel", "Screamin for Vengeance", "Defenders of Faith", "Painkiller" i "Firepower".Iron Maiden też bez wielkiego dylematu - "The Number of the Beast", "Piece of Mind", "Powerslave", "Fear of the Dark", "Brave New World".Black Sabbath 5 bym zebrał, podobnie Deep Purple, gdzie podałbym "In Rock", "Machine Head", "Fireball", "Burn" i "Perfect Strangers".Metallica - "Ride the Lightning", "Master of Puppets", "... and Justice for all", "Black album", no i... brakuje 1 na podobnym poziomieZ Megadeth mam jeszcze większy problem, bo na takim poziomie jak albumy wyżej są tylko "Rust in Peace" i "Countdown to Extinction". Ale są na tyle świetne, że w moim prywatnym panteonie goszczą i tak.Slayer - genialne to jest "Reign in Blood", "South in Heaven", "Season in the Abyss", ale chyba nic więcej.Testament - "Souls of black", "The Ritual", "Low", "Dark Roots of the Earth", no i... brakuje.Exodus - "Tempo of the Damned", "Shovel headed kill machine", "The Atrocity Exhibition Exhibit A", więcej nic...Kreator - jak mogłem zapomnieć, mają tyle genialnych płyt! Tu się zbierze 5: "Pleasure to Kill", "Coma of souls", "Violent Revolution", "Enemy of God", "Gods of Violence".Pantera - wszystko od Cowboys from Hell włącznie - 5 jest.Bez problemu załapałyby się u mnie Ayreon, Dream Theater, Epica, Nightwish, ale to szerzej nie motywuję.
-
Edison Kane
- progmetall
Dalej nie ogarniasz i chyba już nie ogarniesz. Wystarczyło przeczytać wstęp.Edison Kane pisze:Tobie się podoba The Human Factor, mi się podoba Low (to chyba moja ulubiona płyta Testament), i... jakoś nie mam chęci tu wchodzić w polemikę. Założyłeś temat, to na pewno lepiej go ogarniasz
3 czy 4 to nie 5.
I "Chapter VI". Przecież to świetny heavymetalowy album, a znielubiony, dlatego że kapela odeszła na nim od doomu.Frank pisze:Dorzucam Candlemass.Wybór niby oczywisty - pierwsze 4 + biała z z Mesajahem. Ja bym jednak osobiście zamienił "Tales of Creation" na "King of The Grey Islands".
moonfire pisze:Amaranth napisał:Myślę, że większej pikanterii tej zabawie dodałoby wskazanie zespołu, który nagrał tylko 5 płyt i wszystkie genialne lub bdbCoroner i po sprawie.
DokładnieAmaranth pisze:Myślę, że większej pikanterii tej zabawie dodałoby wskazanie zespołu, który nagrał tylko 5 płyt i wszystkie genialne lub bdb
Zero Hour 5/5
progmetall pisze:moonfire napisał:Amaranth napisał:Myślę, że większej pikanterii tej zabawie dodałoby wskazanie zespołu, który nagrał tylko 5 płyt i wszystkie genialne lub bdbCoroner i po sprawie.DokładnieZero Hour 5/5
moonfire pisze:Amaranth napisał:Myślę, że większej pikanterii tej zabawie dodałoby wskazanie zespołu, który nagrał tylko 5 płyt i wszystkie genialne lub bdbCoroner i po sprawie.
Psychotic WaltzAmaranth pisze:Myślę, że większej pikanterii tej zabawie dodałoby wskazanie zespołu, który nagrał tylko 5 płyt i wszystkie genialne lub bdb
- SwordMaster
moonfire pisze:Frank napisał:Dorzucam Candlemass.Wybór niby oczywisty - pierwsze 4 + biała z z Mesajahem. Ja bym jednak osobiście zamienił "Tales of Creation" na "King of The Grey Islands".I "Chapter VI". Przecież to świetny heavymetalowy album, a znielubiony, dlatego że kapela odeszła na nim od doomu.
Dobrze waćpan prawisz. Miodu polać!Frank pisze:Dorzucam Candlemass.Wybór niby oczywisty - pierwsze 4 + biała z z Mesajahem. Ja bym jednak osobiście zamienił "Tales of Creation" na "King of The Grey Islands".
Niby heavy ale ten pierwiastek doomowatości jest bardzo namacalny.
Zresztą na tym forum jest to album, jeśli pamiętam, lubiany i poważany.