Judas Priest - Invincible Shield

Wszystko o płytach 2024 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Frank

Post autor: Frank »

Widziałem Priestów 2 razy na przestrzeni ostatnich 15 lat. Raz przy okazji Epitaph Tour i drugi raz jak jechali z "Redeemer of Souls". Na razie wystarczy. Musieliby porządnie zakombinować z repertuarem żeby mnie skusić.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Fragmenty trasy brytyjskiej sygnalizują, że bardzo chcą i nadal „umią”
Katowicki koncert z trasy Firepower był wykurwisty, ten też będzie, w końcu to Metal Gods.
Maciekityle

Post autor: Maciekityle »

Wokalnie cienko... omijał wymagające refreny czy tam frazy lub zmieniał. Muzycznie zespół ok ale to już zupełnie inny zespół(znajomy widział judas w Dortmundzie to rob'ek wspierał się playbackien haa żal!!!)kto był pierwszy raz mógł się tam "spuszczać" bo to przeca judas czy tam sax, heep. Nazwa!!! xD ale kto widział ich 20 lat temu to haaa słów brak. Tauron arena jeśli chodzi o nagłośnienie to dała z siebie wszystko na te solidne 21,37% xD xD hop siup ból dup
Tylko kasa
progmetall

Post autor: progmetall »

To prawda merch morduje cenowo, co do formy muzyków, to jest problem, bo mówimy o muzyce, która wymaga ekspresji większej niż przy innych rodzajach muzyki. Pewnych rzeczy nie da się robić w nieskończoność, wokal głównie siada, ale nie tylko. Przy graniu thrashu czy death metalu jest jeszcze trudniej, a i tak stare załogi dają radę.
Ciekawe jak poradzi sobie Slayer, choć to też już tylko skok na kasę.

Post autor: Sanctified »

Maciekityle pisze:Wokalnie cienko... omijał wymagające refreny czy tam frazy lub zmieniał. Muzycznie zespół ok ale to już zupełnie inny zespół(znajomy widział judas w Dortmundzie to rob'ek wspierał się playbackien haa żal!!!)kto był pierwszy raz mógł się tam "spuszczać" bo to przeca judas czy tam sax, heep. Nazwa!!! xD ale kto widział ich 20 lat temu to haaa słów brak. Tauron arena jeśli chodzi o nagłośnienie to dała z siebie wszystko na te solidne 21,37% xD xD hop siup ból dup
Ty zawsze jesteś tak pozytywnie nastawiony do życia? Czy tylko na potrzeby forum?
Maciekityle

Post autor: Maciekityle »

Sanctified pisze:Maciekityle napisał:Wokalnie cienko... omijał wymagające refreny czy tam frazy lub zmieniał. Muzycznie zespół ok ale to już zupełnie inny zespół(znajomy widział judas w Dortmundzie to rob'ek wspierał się playbackien haa żal!!!)kto był pierwszy raz mógł się tam "spuszczać" bo to przeca judas czy tam sax, heep. Nazwa!!! xD ale kto widział ich 20 lat temu to haaa słów brak. Tauron arena jeśli chodzi o nagłośnienie to dała z siebie wszystko na te solidne 21,37% xD xD hop siup ból dupTy zawsze jesteś tak pozytywnie nastawiony do życia? Czy tylko na potrzeby forum?
Maciekityle pisze:Wokalnie cienko... omijał wymagające refreny czy tam frazy lub zmieniał. Muzycznie zespół ok ale to już zupełnie inny zespół(znajomy widział judas w Dortmundzie to rob'ek wspierał się playbackien haa żal!!!)kto był pierwszy raz mógł się tam "spuszczać" bo to przeca judas czy tam sax, heep. Nazwa!!! xD ale kto widział ich 20 lat temu to haaa słów brak. Tauron arena jeśli chodzi o nagłośnienie to dała z siebie wszystko na te solidne 21,37% xD xD hop siup ból dup
...a mam też wady.
No, a jeśli chce ktoś czytać czy tam oglądać wychwalające recki to niech ogląda recenzje sponsorowane albo czyta auto-świat i będzie zadowolony. No, a ja jestem Maryush mix kolanko i mówię jak jest... na żywo ze swojego schowka na miotły.
Amaranth

Post autor: Amaranth »

Dla mnie najlepsza od Angel of Retribution.
Pełno wysmakowanych gitarowych pojedynków, tymi riffami można obdzielić kilka płyt. Do tego nośność kompozycji. Jeden odsłuch i pamiętam wszystko. Rzadkie zjawisko
Ale Witherfall jednak wyżej w rankingu A.D. 2024 w około heavymetalowych albumach