Łoczlista

Niemiecki ekspresjonizm, westerny z lat 30, czarne kryminały, fantastyka naukowa z lat 50 i 60, dramaty, komedie. filmy postmodernistyczne, cokolwiek tylko duszyczka zapragnie w chwili wolnej od słuchania metalu!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »

piciu6 pisze:Alien - Romulus. Po serii nadętych filo historiach nareszcie dobry film o obcymZdjęcia max, klimat max, muza max, historia 1/2, ale to oczywiste.
Bardzo przyzwoicie, choć mogło być lepiej. Ale i tak spoko. Największe zastrzeżenia mam do końcówki od strony inscenizacyjnej i tej czutki do kadrowania, sprawniejszy reżyser (np. Scott, hehe) nakręciłby to lepiej. Ale za to kolejny dobry android w serii i super pomysł ze zmianą pamięci, który odwraca akcję. Mogli tym pobawić się bardziej. Obcego w tym Obcym mało, to znaczy dużo, ale giną za łatwo, za to z pomysłem. Fanserwis nie przeszkadzający, bardziej to skondensowane wrzuty dla nowego pokolenia odbiorców, choć na moim seansie (naprawdę sporo ludzi) średnia wieku ok 35-40
)

Post autor: SwordMaster »

piciu6 pisze:sonen napisał:Oppenheimer - jak dla mnie średni. Genialne role poprzeplatane z kiepską sklejką całości. Za długi!!!Mnie wyssał, zupełnie jak Interstellar, podobny przygnębiający klimat grany emocją i muzyką. Jest parę scen genialnych, aktorstwo mistrzowskie, reasumując świetny.
sonen pisze:Oppenheimer - jak dla mnie średni. Genialne role poprzeplatane z kiepską sklejką całości. Za długi!!!
Niedawno dopiero obejrzałem, ważne, istotne wątki natury osobistej i ogólnoczłowieczej, ale zbyt wysoki to rumak dla Nolana, nie spadł z niego ostatecznie ale podczas seansu mocno kolebało. Montaż - nie rozumiem.
Reasumując, tylko dobry.

Post autor: benek »

Zmarł James Earl Jones
Awatar użytkownika
firesoul

Post autor: firesoul »

R.I.P.
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Obejrzałem Rodzaje życzliwości - Lánthimosa. Hmmm... daje do myślenia, niezłe.
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Police Academy 1 - ale glupkowaty film. 10/10. W koncu przyszla pora na odswiezenie. W kolejce pozostale czesci.

Post autor: piciu6 »

Moongleam pisze:Police Academy 1 - ale glupkowaty film. 10/10. W koncu przyszla pora na odswiezenie. W kolejce pozostale czesci.
Do trzeciej części przy drinku łykam bez popitki, potem już raczej gorzej no i bohaterowie się wykruszają.
benek

Post autor: benek »

Do Jamesa Earla Jonesa dołączył John Amos.......Książę Nowego Yorku stracił w tym roku ojca i teścia.....Eddie i reszta : trzymajcie się.
Olej

Post autor: Olej »

benek pisze:Do Jamesa Earla Jonesa dołączył John Amos.......Książę Nowego Yorku stracił w tym roku ojca i teścia.....Eddie i reszta : trzymajcie się.
raczej odwrotnie bo Amos zmarl w sierpniu

Post autor: piciu6 »

Strange darling - świetny thriller z genialną kreacją Willy Fitzgerald.
Niby człowiek podejrzewa zwrot akcji a tu zonk. No i kapitalna ścieżka dźwiękowa, taka trochę lata 70’ ( Joan Baez i te rzeczy) a ogóle to Quentin na pewno lubi

Wróć do „Film”