Playlista
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Nowy krążek
Monstrosity
jest wybitny! Mimo, że nie dogonił pierwszych dwóch, to - jak na obecne trendy w muzyce - zasługuje na uznanie. Nie wsłuchałem się wybitnie analitycznie jeszcze, ale tych kilka odsłuchów mnie kupiło.
Za to nowy
At The Gates
uznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Monstrosity
jest wybitny! Mimo, że nie dogonił pierwszych dwóch, to - jak na obecne trendy w muzyce - zasługuje na uznanie. Nie wsłuchałem się wybitnie analitycznie jeszcze, ale tych kilka odsłuchów mnie kupiło.
Za to nowy
At The Gates
uznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Ja natomiast jestem mile zaskoczony, po pierwszym opublikowanym numerze miałem obawy, że będzie kiepsko i jedynie sentyment będzie mógł zagrać na korzyść tej płyty ale po odsłuchaniu całości zmieniam zdanie- muzycznie bardzo dobry materiał pomimo ewidentnie słabszego głosu Tomasa (chociaż i tak dał radę)KingOdin pisze:Za to nowyAt The Gatesuznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Demon Spell
- Blessed be the Dark
Jak dla mnie kapitalna kalka wczesnego Mercyful Fate, pomimo nieprawdopodobnej wtórności słucha mi się tego wybornie. Tym bardziej doceniam zalety tej płyty, że na oryginał ciągle nie można sie doczekać...
Solidna płyta. Na poziomie "At War with Reality" "To Drink from the Night Itself". Nawet klimat podobny, ale niestety wokal Lindberga już wyraźnie słabszy.KingOdin pisze:Za to nowyAt The Gatesuznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Nadal świetna płyta, zdecydowanie mój faworyt z danzigowych płyt wydanych w ostatnim ćwierćwieczu.
Dark Oath - Ages of Man
Bardzo dobry mdm ze świetnymi symfonicznymi wstawkami, to był jeden z moich pewniaków do topki 2024...a finalnie widzę, że kompletnie zapomniałem o tej płycie robiąc podsumowanie roku.
Nadal świetna płyta, zdecydowanie mój faworyt z danzigowych płyt wydanych w ostatnim ćwierćwieczu.
Dark Oath - Ages of Man
Bardzo dobry mdm ze świetnymi symfonicznymi wstawkami, to był jeden z moich pewniaków do topki 2024...a finalnie widzę, że kompletnie zapomniałem o tej płycie robiąc podsumowanie roku.
Re: Playlista
Pomału Saxony bo niebawem koncercicho, aktualnie Power & The Glory
- Adrian1234
Winterhorde - Maestro
Winterhorde - Neptunian
Odświeżam te dwa albumy bo chyba z miesiąc już ich nie słuchałem.
Winterhorde - Neptunian
Odświeżam te dwa albumy bo chyba z miesiąc już ich nie słuchałem.
Przy malowaniu dla ostatnie Disbelief, całkiem konkretne thrashowanie
Ostatnie Disbelief cudowne, a cover Killing Joke doskonały.Kubeusz pisze: ndz maja 17, 2026 12:15 pm Przy malowaniu dla ostatnie Disbelief, całkiem konkretne thrashowanie