Playlista

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

Nowy krążek
Monstrosity
jest wybitny! Mimo, że nie dogonił pierwszych dwóch, to - jak na obecne trendy w muzyce - zasługuje na uznanie. Nie wsłuchałem się wybitnie analitycznie jeszcze, ale tych kilka odsłuchów mnie kupiło.
Za to nowy
At The Gates
uznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Awatar użytkownika
firesoul

Post autor: firesoul »

KingOdin pisze:Za to nowyAt The Gatesuznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Ja natomiast jestem mile zaskoczony, po pierwszym opublikowanym numerze miałem obawy, że będzie kiepsko i jedynie sentyment będzie mógł zagrać na korzyść tej płyty ale po odsłuchaniu całości zmieniam zdanie- muzycznie bardzo dobry materiał pomimo ewidentnie słabszego głosu Tomasa (chociaż i tak dał radę)
Demon Spell
- Blessed be the Dark
Jak dla mnie kapitalna kalka wczesnego Mercyful Fate, pomimo nieprawdopodobnej wtórności słucha mi się tego wybornie. Tym bardziej doceniam zalety tej płyty, że na oryginał ciągle nie można sie doczekać...
Awatar użytkownika
savafat

Post autor: savafat »

W oczekiwaniu na Consortium Project VI, ostatnie Elegy - Principles of Pain. Może też obudzą w sobie power'owy progressive, jak dawniej.
Awatar użytkownika
sebastian

Post autor: sebastian »

Zgadzam się, że nowy album Monstrosity jest najlepszy w ich dorobku.
Nowe At The Gates też się kręci. Chyba najmocniejszy od "Slaughter..." Są słabsze momenty (np. "Det oerhörda"), ale poza tym spoko. Moim zdaniem, mimo wiadomo, choroby Tomasa, wokale dają radę.
Awatar użytkownika
LordAlvar

Post autor: LordAlvar »

KingOdin pisze:Za to nowyAt The Gatesuznaję za poprawny. Naturalnie, w warstwie emocjonalnej jest 10/10, ale muzycznie coś mi tu nie gra. Ale przesłuchałem mniejszą ilość razy niż Monstrosity, więc jeszcze będzie kilka podejść.
Solidna płyta. Na poziomie "At War with Reality" "To Drink from the Night Itself". Nawet klimat podobny, ale niestety wokal Lindberga już wyraźnie słabszy.

Re: Playlista

Post autor: Est »

Danzig - Deth Red Sabaoth

Nadal świetna płyta, zdecydowanie mój faworyt z danzigowych płyt wydanych w ostatnim ćwierćwieczu.

Dark Oath - Ages of Man

Bardzo dobry mdm ze świetnymi symfonicznymi wstawkami, to był jeden z moich pewniaków do topki 2024...a finalnie widzę, że kompletnie zapomniałem o tej płycie robiąc podsumowanie roku.
Kubeusz

Post autor: Kubeusz »

Pomału Saxony bo niebawem koncercicho, aktualnie Power & The Glory
Awatar użytkownika
Adrian1234

Post autor: Adrian1234 »

Winterhorde - Maestro
Winterhorde - Neptunian
Odświeżam te dwa albumy bo chyba z miesiąc już ich nie słuchałem.
Kubeusz

Post autor: Kubeusz »

Przy malowaniu dla ostatnie Disbelief, całkiem konkretne thrashowanie
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Kubeusz pisze: ndz maja 17, 2026 12:15 pm Przy malowaniu dla ostatnie Disbelief, całkiem konkretne thrashowanie
Ostatnie Disbelief cudowne, a cover Killing Joke doskonały.