[quote="Sebol"]Ja nie mówię, że zawsze to co bardziej techni
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
I na podstawie jakiegos lokalnego koncertu jestes w stanie ocenic ze jazz to muzyka nieudacznikow? U mnie ostatnio u dziadkow na wsi w remizie tez byl koncert jakiejs kapeli i zagrali dwa kawalki Zero Hour i Canvas Solaris, takie byly denne ze od tamtej pory sadze ze te zespoly graja muzyke dla nieudacznikow.
Nad wyraz celne spostrzeżenie!pan_Heathen pisze:Zauwazylem to juz jakis czas temu, ze na wszystkich metalowych forach jedynym gatunkiem, na który mozna najezdzac w całosci, mowic ze daremny kiczowaty, dyletancki, jest... metal. To spotka się z należytym poklaskiem i potakiwaniem "tych z szerokimi horyzontami" (czyli we prawie kazdego, w jego wlasnym rozumieniu). Oczywiscie przodują w tym tzw "post-metale", ktorzy metalu juz prawie nie słuchają, ale z jakichs dziwnych przyczyn pisza na metalowych forach głownie po to, zeby udowadniac jaka to tępa muza. Powiedz cos zlego na jazz, hard rocka, nawet na hip hop - zaraz Cie zjadą od tępych metalszczyków i ze zdwojona siłą zaczną udowadniac, jakiej gównianej muzy słuchasz
Wydaje mi sie raczej, ze po prostu nie masz nic innego do powiedzenia, bo analogia jakiej uzylem dosc dobrze oddaje twoje pojecie o jazzie. Moge sie zalozyc, ze nie znasz a na pewno nie posadasz zadnej plyty jazzowej a wyciaganie wnioskow na temat gatunku, ktory uksztaltowal w sporym stopniu muzyke rozrywkowa w ogole, na podstawie tego ze paru kolesi w twojje wiosce cos zagralo i powiedzialo ze graja jazz jest przejawiem nawet nie glupoty a czegos znacznie ciezszego.progmetal pisze:Na twoją głupotę nie ma rady ,WAL sIĘ NA CYCE DURNIU.
Mysle ze muzycy zespolow, ktore wymieniles wczesniej , po uslyszeniu takiego stwierdzenia, popatrzyliby po sobie smutno jakich maja fanow, bo w swojej tworczosci inspiruja sie jazzem na pewno.
Poza tym jestes dosc niemily, czy moderatorzy nie widza jak ten koles bluzga? Jezeli prog-metal robi z ludzi takich niekulturalnych osobnikow to powinni tego zakazac.
@o usunal juz
Raf pisze:progmetal napisał:Jazz nie lubię .Muzyka nieudaczników ,którzy nie mają talentu , nie potrafią wymyślić znakomitej kompozycji tylko pitolą na trzy.jezu słodki
Co chcesz? Niełatwo zadowolić słuchaczy metalu progresywnegoprogmetal pisze:Jazz nie lubię .Muzyka nieudaczników ,którzy nie mają talentu , nie potrafią wymyślić znakomitej kompozycji tylko pitolą na trzy.
Moze jest mistrzem ukrytego sarkazmu a ja niedomyslnym cieciem ale po tym jak sie na mnie wydarl "WAL sIĘ NA CYCE DURNIU" to juz nie wiem. W kazdym razie nie chodzi o to. Chodzi o to, ze jak sie nie ma pojecia o czym to najlepiej siedziec cicho i robic madre miny, otwarcie ust czesto sie konczy kompromuitacja.
- progmetall
O prosze jaki ekspert sie odezwal, psycholog w dodatku i jaki niekulturalny. Ty masz na pewno, trzeba miec niewaskie pojecie o muzyce aby pisac ze Teatr Marzen pcha metal progresywny do przodu. A jazz to pitolenie na trzy. Dobra koncze te jalowa dyskusje, bo nie ma nic gorszego od kogos kto sie nie zna a spiera.