Playlista
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Re: Playlista
Evergrey - Architects Of A New Wave
Solidna płyta, powyżej oczekiwań, tyłka nie urywa.
A ładnie mieszają, bez hamulca, bo zmienił się dobry gitarzysta?robpal pisze: wt cze 09, 2026 4:29 pm Evergrey - Architects Of A New Wave
Nie słuchałem specjalnie ich ostatnich wydawnictw (zatrzymałem się mniej więcej na The Atlantic) i wydaje mi się, że mocno w stronę radiowego brzmienia poszli. NIe jest to wada, przyjemnie się słucha, ale jakiegokolwiek mroku na ich płytach już nie ma i utwory z tych prostszych.savafat pisze: wt cze 09, 2026 9:09 pm A ładnie mieszają, bez hamulca, bo zmienił się dobry gitarzysta?
Zdaje się, że przy MMA też takie zarzuty mieli, a wydawnictwo ostatecznie przypadło mi do gustu.
U mnie Behemoth z okresu Satanica - Zos. Plus dużo thrashu. Muszę ruszyć Grave Diggera przez Hells Bella 
Ostatnio:
Pierwsze trzg Xentrixy
Dissection "Reinkaos"
Malevolent Creation "Stillborn" i "The 13th Beast"
Immolation "Majesty and Decay" i "Descent"
Ostatni Sacriface
Oprócz tego Post Regiment, Whispers, The Living End, OSTR
Pierwsze trzg Xentrixy
Dissection "Reinkaos"
Malevolent Creation "Stillborn" i "The 13th Beast"
Immolation "Majesty and Decay" i "Descent"
Ostatni Sacriface
Oprócz tego Post Regiment, Whispers, The Living End, OSTR
Ladna playlista. "Znaczy wiesz" kiedys rzadzil. Wciaz jeden z najlepszych kawalkow.
------------
Wormwood - The Star - byl juz kiedys chwalony ten zespol, ale ja go dopiero teraz odkrylem. Calkiem dobre.
------------
Wormwood - The Star - byl juz kiedys chwalony ten zespol, ale ja go dopiero teraz odkrylem. Calkiem dobre.
Dzisiejsze premiery:
Mono - Snowdrop
Khemmis - Khemmis
Mono - Snowdrop
Khemmis - Khemmis
katuję obie transmisje z rozpoczęcia trasy RUSH, coś niesamowitego, aplauz widowni przy przejściach perkusyjnych w Tom Sawyer jak przy bramkach w finale NHL. 2,5 grania, szacun. Czekam na przyszły rok jak 5 latek na gwiazdkę.
Lex Legion - Lex Legion
Jakoś kompletnie bez szału. Jednak przy wokalu Nilsa powinna być muzyka Pagan's Mind.
Fires In The Distance - Circadian Promise
Nie wiem, co tu się wydarzyło. Bardzo lubię ich poprzedni materiał, a na tym nowym wieje straszliwą nudą. Wiem, że zmienił się wokalista, ale akurat kwestia wokalu nie generuje tu problemu. I całość zamyka się w 49 minutach, a ciągnie się to strasznie.
Jakoś kompletnie bez szału. Jednak przy wokalu Nilsa powinna być muzyka Pagan's Mind.
Fires In The Distance - Circadian Promise
Nie wiem, co tu się wydarzyło. Bardzo lubię ich poprzedni materiał, a na tym nowym wieje straszliwą nudą. Wiem, że zmienił się wokalista, ale akurat kwestia wokalu nie generuje tu problemu. I całość zamyka się w 49 minutach, a ciągnie się to strasznie.
Bardzo fajny. Cisnąłem jakieś koncerty z youtube. O dziwo byłem w stanie rozpoznać praktycznie każdy kawałek.Moongleam pisze: pt cze 12, 2026 8:42 am Ladna playlista. "Znaczy wiesz" kiedys rzadzil. Wciaz jeden z najlepszych kawalkow.
Dzisiaj będzie słuchany Helstar.